32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentElicopterul nu a ratat apuntarea pe fregata "Regina Maria" dar câteva nave...

Elicopterul nu a ratat apuntarea pe fregata „Regina Maria” dar câteva nave mici n-au mai evoluat

Elicopterul de tip Puma Naval nu a ratat apuntarea la bordul fregatei „Regina Maria”, la ceremoniile dedicate Zilei Marinei, ci n-a încercat să apunteze întrucât nu era prevăzut în scenariul exercițiului.

Această precizare ne-a fost transmisă de purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale, colonelul Corneliu Pavel, ca urmare a informației pe care am transmis-o inițial, conform căreia elicopterul a renunțat să coboare pe puntea navei.

„Elicopterul nu a ratat apuntarea pe Fregata „Regina Maria”, așa a fost scenariul secvenței prezentate. Din cauza vântului și a mării agitate, nu au mai evoluat două nave militare fluviale și alte ambarcațiuni mai mici”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale.

Amintim totuși că, potrivit programului disponibil cu câteva zile mai înainte, scenariul urma să fie următorul: „inserţia unor elemente de cercetare-diversiune, respingerea atacului aviaţiei inamice, căutarea şi atacul asupra unui submarin inamic, respingerea unui desant maritim, combaterea migraţiei ilegale pe mare şi manevrarea elicopterului Puma Naval pentru apuntarea la bordul unei fregate”.

Ambele fregate „Tip 22” ale României au capacitatea de a primi la bord un elicopter. Una dintre aceste fregate este „Regina Maria”. Cealaltă fregată „Tip 22” este „Regele Ferdinand”. Elicopterele Puma Naval au fost special concepute pentru a coborî sau a putea decola de pe puntea vaselor.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă