31 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentElicopterul militar a ratat coborârea la bordul fregatei Regina Maria, la festivitățile...

Elicopterul militar a ratat coborârea la bordul fregatei Regina Maria, la festivitățile dedicate Zilei Marinei

Un elicopter de tip Puma Naval a ratat manevra de apuntare (coborâre) la bordul fregatei F 222 „Regina Maria”, pilotul elicopterului renunțând, se pare, să mai realizeze această manevră.

Coborârea pe puntea fregatei făcea parte din exercițiul demonstrativ care fusese pregătit să se desfășoare în portul Constanța în cinstea Zilei Marinei Române, 15 august. Se pare că manevra de coborâre pe navă a fost anulată din cauza vântului și a mării agitate, care generau mișcări accentuate ale navei.

Atât elicopterul Puma Naval cât și fregata „Regina Maria” aparțin Forțelor Navale Române.

Alte elicoptere, care aveau misiuni planificate în cadrul programului din 15 august, și-au realizat totuși misiunile. De asemenea, în fața Comandamentului Flotei au defilat militari din România, SUA, Franța și Turcia. La ceremonie au fost prezenți președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, premierul Marcel Ciolacu, precum și ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Ministrul Apărării a declarat, cu prilejul Zilei Marinei, că regretă anularea programului de achiziție a navelor tip corvetă multifuncțională dar a subliniat că acest program nu va fi abandonat. Ministrul a precizat că, în paralel, se derulează alte programe destinate Forțelor Navale Române, deja aprobate de Parlamentul României. Unul dintre programele menționate, în acest sens, de ministrul Tîlvăr a fost cel al submarinelor Scorpene. Ministerul Apărării Naționale (MApN) al României urmează să cumpere două asemenea submarine.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă