17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalEconomia Germaniei va continua să scadă în 2024

Economia Germaniei va continua să scadă în 2024

Veste proastă pentru Europa: Economia Germaniei va continua să scadă în 2024. „Incertitudinea privind politica climatică rămâne ridicată”, anunță Banca centrală a Germaniei, potrivit Ziarului Financiar, potrivit jurnalul.ro.

Economia Germaniei va continua să se contracte în primele trei luni ale acestui an din cauza instabilităţii politicilor guvernamentale, precum şi a cererii slabe din partea consumatorilor, dar şi a mediului de afaceri, scrie FT.

Banca centrală a Germaniei, Bundesbank, a arătat într-un raport publicat luni că „factorii de stres vor fi prezenţi în primul trimestru”, adăugând că „activitatea economică ar putea scădea din nou”.

PIB-ul Germaniei a scăzut cu 0,4% în anul 2023, devenind cea mai slab performantă ţară dezvoltată din lume.

Guvernul a fost nevoit să taie din bugetul pe 2024 suma de 60 de miliarde de euro deoarece Curtea Constituţională a decis că nu pot fi folosite fonduri neincluse în buget.

Politica fiscală a guvernului afectează încrederea în ţară, „incertitudinea privind politica climatică rămâne ridicată”, mai explică Bundesbank.

Inflația îngroapă economia Germaniei

Inflaţia în Germania a atins în mai un nivel-”record” de 7,9% pe un an, alimentată de Războiul rus din Ucraina, care creşte preţul energiei şi alimentaţiei, potrivit Institutului federal german de statistică Destatis, relatează AFP.

Creşterea preţurilor la consum a atins astfel cel mai înalt nivel de reunificarea Germaniei, în 1990, – a treia lună consecutiv, informează News.ro.

”Principalul motiv al inflaţiei puternice rămâne creşterea preţurilor produselor energetice”, dar scumpiri se observă, de asemenea, ”la multe alte bunuri, mai ales la hrană”, precizează într-un counicat preşedintele Destatis, Georg Thiel.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Alertă în Orientul Mijlociu! Iranul ar putea lansa un atac asupra Israelului în acest weekend

Israelul se pregăteşte pentru un atac direct din partea Iranului în sudul sau nordul ţării în următoarele 24 sau 48 de ore, a declarat...

Respiră aerul curat de munte de pe terasa propriei tale locuințe. Alege confortul caselor și apartamentelor oferite de YAELE Invest Construct

Dacă dorești să găsești o locuință aproape de natură și să te bucuri de un refugiu montan numai al tău, avem vești bune pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă