9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăPoliticăDrulă, atac la Marcel Ciolacu legat de eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari...

Drulă, atac la Marcel Ciolacu legat de eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari și primari

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat miercuri la declaraţiile liderului PSD, Marcel Ciolacu, privind importanţa echităţii sociale în ce priveşte mărirea pensiilor, întrebându-l de ce „blochează” proiectele USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari şi primari.

„Domnul Ciolacu spunea că e, aşa, un social-democrat pentru care nişte lucruri sunt inacceptabile. Mă întreb: pensii speciale pentru parlamentari, de 12.000 de lei pe lună, peste pensia normală pe care o ia un parlamentar, acestea sunt acceptabile? Noi pensii care vor fi introduse de la 1 ianuarie, pensii speciale pentru primari, astea sunt acceptabile? Faptul că pensia medie specială faţă de pensia medie contributivă este de 8 ori mai mare e acceptabil? Şi dacă nu sunt acceptabile, de ce domnul Ciolacu blochează proiectele USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari şi primari? Una e blocată la Senat, una e blocată la Camera Deputaţilor”, a spus Cătălin Drulă, pentru Euronews, conform agerpres.ro.

Drulă spune că Ciolacu se opune eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari, dar l-a atacat și pe Ciucă legat de pensii

El a menţionat că potrivit prevederilor PNRR, punctul de pensie ar putea ajunge la 2.000 de lei , respectând limita de 8,4% din PIB.

„De un an de zile îşi bat joc de România aruncând aceste cifre. Mai ţineţi minte? Era PNRR-ul problema, limita de 9,4 %. Le-am explicat: pot să ajungă cu punctul de pensie la 2.000 de lei dacă vor şi încă se menţin în acea anvelopă. Departe să o atingă. Este foarte, foarte departe. PSD-ul a promis 40 %. PSD-ul a promis şi în 2019. Este o diferenţă de la cer la pământ între promisiuni şi realitate”, a afirmat Drulă.

El a reacţionat şi la declaraţiile premierului Nicolae Ciucă, potrivit căruia majorarea eşalonată a punctului de pensie este neconstituţională.

„L-am văzut pe domnul Ciucă spunând că este neconstituţional (să existe o majorare eşalonată a punctului de pensie, n.r.). Oare este constituţională acea ordonanţă de urgenţă pentru supraimpozitarea contractelor part-time? Este constituţional să munceşti două ore şi să plăteşti dări pentru 8 ore? Şi, de fapt, răspunsul la asta îl vom afla, pentru că USR va ataca legea de aprobare a acestei ordonanţe de urgenţă, care a trecut astăzi într-un mod extraordinar de ruşinos prin Parlamentul României, cu voturile PNL”, a mai spus liderul USR.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a subliniat pe 9 noiembrie importanţa „echităţii sociale” într-o „perioadă complicată”, menţionând că în calitate de lider social-democrat nu poate accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei iar o pensie de 18.000 de lei să crească cu 2.700 de lei, adică de zece ori mai mult.

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a declarat că anvelopa pentru creşterea pensiilor trebuie să fie de 15% şi a subliniat că majorarea eşalonată a punctului de pensie este neconstituţională.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de HG privind înghețarea prețurilor la RCA

Ministerul Finanţelor a publicat în transparenţă decizională, proiectul de HG care stabileşte practicarea de către asigurătorii RCA a propriilor tarife de primă care au fost...
00:01:45

VIDEO: CEO-ul TikTok spune că firma se află într-un „moment crucial”

TikTok se confruntă cu un "moment crucial", a declarat directorul general Shou Zi Chew, înainte de întâlnirea de joi, când se va confrunta cu...

SUA nu vor să normalizeze relațiile cu regimul președintelui sirian Bashar al-Assad

Statele Unite(SUA) au reiterat marţi refuzul oricărei normalizări în relațiile cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, într-un moment în care mai multe ţări arabe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă