14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Două cluburi din Mamaia au fost închise temporar de ANPC

La unul a fost suspendată doar zona de bucătărie, iar la celălalt toate activităţile pe care le derula.â

Au fost găsite mai multe nereguli, printre care nerespectarea condiţiilor de igienă şi a distanţării la mese. Cele două cluburi au fost şi amendate cu suma totală de 32.000 de lei, iar un treilea a fost amendat cu 20.000 de lei.

Vicepreşedintele ANPC, Valentina Veronica Mitran Piticu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că pe data de 23 iulie Comandamentul Litoral a avut acţiuni de control în mai multe localităţi.

Astfel, în Costineşti au fost controlaţi 18 operatori economici şi au fost aplicate două amenzi în valoare de 13.000 de lei, iar în Neptun, Jupiter, Venus, Vama Veche au verificaţi 15 operatori economici, fiind date trei amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.

Vicepreşedintele ANPC a mai afirmat că în Mamaia inspectorii ANPC au controlat trei cluburi joi seara.

“Au fost verificate toate cluburi, trei dintre ele au primit amenzi, două oprirea temporară a activităţii. Neregulile ţin de partea de bucătărie, partea de igienă şi camere de depozitare a gheţii neigienizată, barurile erau într-o stare deplorabilă şi nu se păstra distanţa la mese.

Dacă îşi pun la punct toate neregulile constatate ieri se pot redeschide. La un club a fost închisă bucătăria, iar la celălalt tot”, a declarat Valentina Veronica Mitran Piticu.

Cele două cluburi din Mamaia care au fost închise temporar au primit şi amenzi, unul 20.000 de lei, iar celălalt – 12.000 de lei. De asemenea, un alt club a fost amendat cu 20.000 de lei.

Vicepreşedintele ANPC a prezentat şi câteva dintre neregulile găsite pe litoral în urma controlului de joi seara: comercializarea îngheţatei cu data limită de consum depăşită, comercializarea preparatelor culinare cu etichete care indică data de preparare 21 sau 22 iulie, comercializarea preparatelor culinare fără etichete, utilizarea sosurilor de producţie proprie păstrate în recipienţi reutilizaţi de băutură răcoritoare, schimbarea termică a stării produselor faţă de cea indicată de producător, utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare şi ventilaţie ruginită, cu urme de mucegai, tavan cu fantă decupată prin care pot cădea diverse impurităţi în preparatele culinare, prezenţa muştelor, lipsa dotărilor cu aparate împotriva insectelor, utilizarea unui spaţiu de vânzare şi depozitare la bar complet neigienizate.

Ultima oră
Pe aceeași temă