14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Doi dintre migranții evadați din carantină la Timișoara au fost prinși!

Stare de alertă la Timișoara, acolo unde polițiștii sunt de mai bine de 24 de ore în căutarea celor 12 fugari din centrul de carantină. Forțele de ordine au verificat și camerele de supraveghere care le-ar fi putut oferi indicii. Vineri seară doi dintre fugari evadați au fost găsiți într-un apartament închiriat în Piața Victoriei. Au fost aduși înapoi în centrul de carantină unde vor mai sta încă 14 zile.

Cei 12, care sunt din Maroc, Libia, Algeria și Turcia, au intrat ilegal în România și au fost plasați de autorități în carantină

Zeci de polițiști și jandarmi i-au căutat pe fugari prin Pădurea Verde, acolo unde este centrul de carantină de unde au reușit să fuga. Echipajele au folosit și câini de urmă.

Lipsa lor a fost sesizată joi, în jurul prânzului, de jandarmi. Migranții au reușit să fugă pe sub gardul care împrejmuiește centrul. Zece dintre ei fuseseră aduși aici la începutul săptămânii, după ce fuseseră prinși rătăcind prin Timișoara. Alți doi erau în centru de mai multe zile și ar fi trebuit să iasă din carantină săptămâna viitoare.

Anchetatorii bănuiesc că fugarii ar fi fost preluați de o mașină, imediat ce au ieșit din centru. Căutările vor continua, iar dacă vor fi prinși, migranții vor avea dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și se vor întoarce în carantină.

Ultima oră
Pe aceeași temă