17 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăȘtirile zileiDoar 12% din cadrele medicale spun că unitatea lor de lucru are...

Doar 12% din cadrele medicale spun că unitatea lor de lucru are echipamente de protecție suficiente

 Doar 12,81% dintre angajații din sistemul sanitar spun că unitatea pentru care lucrează are suficiente echipamente de protecție, potrivit unui sondaj realizat de Federaţia Solidaritatea Sanitară între 3 şi 8 aprilie. 40% dintre respondenți spun că nu au fost instruiți cum să poarte echipamentele, conform Mediafax.

În vreme ce achiziţiile de echipamente de protecţie s-au accelerat, iau autorităţile spun că au trimis pe teren materiale suficiente pentru două luni şi jumătate, doar 12,81% dintre angajaţii din sănătate spun că unitatea pentru care lucrează are suficiente astfel de echipamente. Asta arată un sondaj realizat de Federaţia Solidaritatea Sanitară între 3 şi 8 aprilie.

 
Peste 65% din respondenţi au declarat că au fost nevoiţi să îşi cumpere singuri echipamente de protecţie. Mai mult de 90% dintre aceștia, ştiu care sunt echipamentele de protecţie, dar nu toţi ştiu să le folosească corect. 40% dintre cadrele medicale spun că nu au fost instruite în acest sens până în 8 aprilie.

„Regulile de utilizare rațională a echipamentului individual de protecție nu sunt încă cunoscute de toți salariații (doar cca. 66% dintre respondenți au indicat cunoașterea lor. Deși se constată o îmbunătățire semnificativă a situației, poate fi remarcat faptul că suntem încă departe de nivelul normal de pregătire. Absența formării în domeniu generează două efecte: (a) teama personalului, care riscă să se simtă neprotejat de echipamentul individual de protecție; (b) utilizarea excesivă/inadecvată a echipamentului individual de protecție (pe fondul temerilor generate de necunoaștere)”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Solidaritatea Sanitară .

Doar o treime dintre unităţile sanitare oferă servicii de spălare adecvate situaţiei Covid-19. O treime dintre angajaţi spun că nu au suficient gel dezinfectant şi nici măcar accesul la apă şi săpun nu este asigurat pentru toţi cei din spitale, ci doar pentru 94,3% dintre ei.

Cele mai citite

De ce râd bucureștenii de marile proiecte?

Doar doi dintre candidații la alegerile locale din București, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au cutezat să anunțe proiecte majore în programele administrative. Mulți bucureșteni...

Tandemul militar Covaliu-Boroi a „tocat” și „îngropat”, în 7 ani, peste 145.000.000 de euro de la COSR

De aproape opt ani de zile, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) este feuda tandemului militar-comisar șef de poliție Mihai Covaliu-președinte și colonelul...

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă