34.5 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăMediuDezastru în Mehedinți: pădurile ard de câteva zile

Dezastru în Mehedinți: pădurile ard de câteva zile

Echipele de intervenție încearcă să oprească incendiile puternice din pădurea din zona localității Șvinița.

Reprezentanții Romsilva au spus că incendiul din judeţul Mehedinţi se desfășoară într-o pădure valoroasă de pin din zona de protecţie a Parcului Natural Porţile de Fier. S-au mobilizat sute de voluntari, autoritățile locale și Ministerul Apărării Naţionale. Au fost aduse mai multe aeronave pentru a ține sub control flăcările. 

De câteva zile, la nivelul solului, intervențiile sunt împărțite pe trei sectoare, implicând 3 ofițeri și 49 de subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți. Aceștia sunt sprijiniți de 3 autospeciale de stingere și un autocamion. Ministerul Apărării Naţionale a trimis la fața locului două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru astfel de misiuni.

În această situație, există o colaborare și o comunicare constantă între autorități și Ministerul Apărării Naţionale. De asemenea, a fost pus la dispoziție un elicopter Black Hawk (271) din cadrul Inspectoratului General de Aviație (IGAv) a efectuat până în prezent șapte aruncări cu apă pentru a controla focarele de incendiu. Alături de forțele ISU Mehedinți, participă și 45 de lucrători ai Ocolului Silvic Orșova, 5 rangeri ai Parcului Natural „Porțile de Fier”, voluntari și 10 jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Mehedinți.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă