15.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăSocialDezastrele naturale din 2021 au produs pagube de 170 de miliarde de...

Dezastrele naturale din 2021 au produs pagube de 170 de miliarde de dolari

Pagubele materiale au ajuns până la 170 de miliarde de dolari, dezastrele naturale din 2021 afectând milioane de oameni.

Cele mai scumpe zece dezastre meteorologice din acest an au provocat daune de peste 170 de miliarde de dolari. Spre deosebire de 2020, anul acesta pagubele au fost cu 20 de miliarde de dolari mai mari.

În fiecare an, organizația caritabilă din Marea Britanie Christian Aid calculează costul incidentelor meteorologice, cum ar fi inundații, incendii și valuri de căldură, în conformitate cu declarațiile de asigurare și raportează rezultatele.

Dezastrele naturale din 2021 „au costat” 170 de miliarde de dolari

Cel mai scump dezastru din 2021 a fost uraganul Ida, care a lovit estul Statelor Unite și a cauzat pagube în jur de 65 de miliarde de dolari. După ce s-a prăbușit în Louisiana la sfârșitul lunii august, și-a făcut drum spre nord și a provocat inundații extinse în New York City.

Inundațiile spectaculoase și mortale din Germania și Belgia în iulie au fost următoarea pe listă, cu pierderi de 43 de miliarde de dolari. O furtună de iarnă în Texas, care a distrus rețeaua electrică a vastului stat, a costat 23 de miliarde de dolari, urmată de inundațiile din provincia Henan din China în iulie, care au costat aproximativ 17,6 miliarde de dolari.

Alte dezastre care au costat câteva miliarde de dolari includ inundații în Canada, un îngheț de primăvară târziu în Franța, care a afectat podgorii și un ciclon în India și Bangladesh în mai. Raportul a recunoscut că evaluarea sa acoperă în principal dezastrele din țările bogate, unde infrastructura este mai bine asigurată și că bilanțul financiar al dezastrelor din țările sărace este adesea incalculabil.

La mijlocul lunii decembrie, cel mai mare reasigurător din lume, Swiss Re, a estimat că dezastrele naturale și evenimentele meteorologice extreme au cauzat daune în jur de 250 de miliarde de dolari în acest an. A spus că totalul a reprezentat o creștere cu 24% față de anul trecut și că doar costul pentru industria asigurărilor a fost al patrulea cel mai mare din 1970.

Citește ROMANIA LIBERA și pe Google News.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ucraina și Polonia sunt pe punctul de a revoluționa regulile UE în privința controlului vamal. Urmează Republica Moldova cu România?

Ucraina şi Polonia au convenit duminică să instituie regula controlului vamal comun la frontiera dintre cele două ţări, precum şi o companie feroviară comună,...

Agenda secretă a reuniunii de la Davos

După doi ani de concediu, Forumul Economic Mondial își reintră-n pâine. Peste două mii de lideri mondiali vin, în aceste zile, în orașul elvețian,...

Trupele rusești sunt în asalt total pentru a încercui forțele ucrainene pe un râu din estul Ucrainei

Trupele rusești au dat marți un asalt total pentru a încercui forțele ucrainene în două orașe situate de-a lungul unui râu din estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă