31 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalNew York a declarat stare de urgență din cauza uraganului Ida

New York a declarat stare de urgență din cauza uraganului Ida

7 persoane au murit în urma uraganului

Primarul New York-ului a declarat stare de urgență pentru prima dată în istorie, în urma uraganului Ida. Au fost înregistrare precipitații record, iar daunele sunt uriașe. Edilul a descris situația drept un „eveniment meteorologic istoric” și le-a cerut oamenilor să evite să iasă din case.

Uraganul Ida a făcut prăpăd noaptea trecută în New York. Astfel, primarul De Blasio a fost nevoit să declare pentru prima dată „urgenţă de inundaţii”. Circulația la metrou a fost închisă miercuri seara, după ce uraganul a sporit riscul alunecărilor de teren și de tornade.

Serviciul Naţional de Meteorologie din SUA a emis 5 avertizări de viituri, fiind vizată regiunea cuprinsă între zona de vest din Philadelphia şi nordul New Jersey. Uraganul Ida a luat viața a 7 persoane în zona de Sud a Statelor Unite și a produs daune considerabile în mai multe orașe din țară. New Jersey a rămas complet fără curent electric, iar tornade impresionante au lovit Pennsylvania, New Jersey şi Maryland. Un tânăr de 19 a murit, iar un altul a fost dat dispărut.

Ploaia a inundat un teren de tenis acoperit, perturbând un meci din turul doi al US Open dintre sud-africanul Kevin Anderson şi argentinianul Diego Schwartzman. De asemenea, Aeroportul Internaţional Newark Liberty a anunțat miercuri noapte că ”toate activităţile de zbor sunt în prezent în aşteptare”.

Potrivit informațiilor date de Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), Ida se îndreaptă spre Nord. Autoritățile se așteaptă să ajungă joi în New England.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Escrocherie pe internet. S-ar da telefoane mobile gratis

O tentativă de escrocherie pe internet este din nou vizibilă în aceste zile. Aparent din partea unei companii care oferă servicii de internet, se...

Bode: Prințul Paul a fost prins la Paris

Ministrul de interne, Lucian Bode a anunțat că astăzi a fost reținut prințul Paul. ,,Avem, în exclusivitate, o fotografie cu prințul căutat de autorități,...

Coinzix, un crypto exchange românesc, a atras o investiție de 300.000 de dolari

Coinzix, un crypto exchange românesc, fondat în 2021, anunță o investiție de 300.000 de dolari din partea Legion Ventures, cel mai mare fond de...
Ultima oră
Pe aceeași temă