3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiDacian Cioloș acuză PNL că s-a aruncat în brațele PSD - VIDEO

Dacian Cioloș acuză PNL că s-a aruncat în brațele PSD – VIDEO

Dacian Cioloș acuză o parte din PNL că s-a aruncat în brațele PSD și respinge acuzațiile potrivit cărora Uniunea Salvați România e vinovată pentru actuala coalițe PSD-PNL.

Președintele USR, Dacian Cioloș spune că partidul său nu este autorul moral al coaliției de guvernare pentru că nu ar fi dat dovadă de mai mare flexibilitate.

„Sigur, dacă USR făcea şi dregea, PNL îşi putea vedea de treabă, să arunce la coş reformele, să împartă banii statului către primari şi USR trebuia să stea, să tacă din gură, să mai propună încă un ministru care să fie aruncat pe geam şi încă unul, ca să treacă un an-doi-trei-patru şi să vină apoi să se plângă că a fost la Guvern, alături de cei care au promis în campanie reforme şi, de fapt, şi-au făcut treburile lor interne şi nu au putut nimic să facă. Oamenii din USR au intrat în politică să facă politică, nu să fie făcuţi de alţii”, a declarat Dacian Cioloş, potrivit Agerpres.

Liderul USR a spus că o parte din membrii PNL „s-au aruncat în braţele PSD” şi „nu au negociat cu USR nimic” din septembrie încoace.

„Nu au vrut să negocieze. Eu am fost la sediul lor, în Modrogan, când am fost desemnat premier, nu au vrut să negocieze nimic. L-au trimis apoi pe domnul Ciucă fără mandat la noi. Şi domnul Ciucă a fost foarte sincer şi ne-a spus că nu are mandat să negocieze refacerea unei coaliţii. Au supus la vot în Biroul Politic un mandat de negociere cu PSD, nu cu USR, pentru ca astăzi să dea vina pe degringolada din partid, pe faptul că s-au aruncat în braţele PSD, să dea vina pe alţii. Totdeauna, alţii sunt de vină. Dar cei care se vor duce de râpă sunt cei care nu au un proiect, nu au viziune, pe care îi interesează doar puterea pentru ei”, a declarat Cioloș.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Câciu dă speranțe unor categorii de bugetari în privința salariilor

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat recent că pentru anumte categorii de bugetari, de la anul, ar putea avea loc majorarea salariilor. Salariile personalului auxiliar...

Ultimul mesaj transmis de Angela Merkel în calitate de cancelar

Angela Merkel le-a cerut nemților, în ultimul mesaj în calitate de cancelar, să se vaccineze - "Doar așa putem lupta împotriva coronavirusului", transmite aceasta,...

Scandal juridic între grupul ABBA și trupa Abba Mania

Super grupul pop suedez ABBA a intentat vineri un proces pentru a împiedica trupa britanică de cover-uri cunoscută sub numele de Abba Mania să...
Ultima oră
Pe aceeași temă