-0.8 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiDacian Cioloș nu a mai discutat cu Klaus Iohannis - VIDEO

Dacian Cioloș nu a mai discutat cu Klaus Iohannis – VIDEO

Dacian Cioloș nu a mai discutat cu președintele Klaus Iohannis de când a fost desemnat premier și și-a „jucat rolul”. Președintele USR spune că Klaus Iohannis „a nășit” coaliția dintre PSD și PNL.

„În ultimele săptămâni nu am avut niciun fel de relație. Am avut discuții cu el atunci când am fost desemnat premier și mi-am jucat rolul”, a declarat Dacian Cioloș, la Digi24, despre relația cu șeful statului. 

Președintele USR l-a criticat pe președinte pentru că nu a fost un mediator în această criză politică.

„România are nevoie de un mediator, nu de un lider informal sau de facto al unui partid, așa cum face din păcate domnul Iohannis. Președintele Iohannis a promis echilibru, a promis democrație și a câștigat două mandate pe un discurs anti-corupție și anti-PSD. (…) Președintele Iohannis a nășit această coaliție între PSD și PNL”, a spus Dacian Cioloș.

El a spus și motivul pentru care USR nu a participat la consultările de la Palatul Cotroceni.

Cioloș nu a mai discutat cu Iohannis pentru că decizia era luată

„Eu am spus și la conferința de presă că nu avea ce să mai consulte președintele. (…) Noi am fost deschiși tot timpul la dialog, și cu președintele. Dar să fim serioși, ultima dată nu a fost dialog. Decizia era deja luată. Deal-ul era deja făcut. PSD și PNL începeau deja să împartă posturi înainte de aceste consultări. Aia a fost o întâlnire de formalizare. Președintele avea nevoie să numească consultări că așa îi spune Constituția, dar nu erau consultări cu adevărat”, declară Cioloș.

Președintele USR spune că a avut disponibilitate pentru dialog, însă s-a lovit de un zid în relația cu Florin Cîțu. 

„Dialog am avut pentru rezolvarea crizei. Și când am fost desemnat premier, am început cu dialogul. M-am dus în Modrogan să îmi spună Cîțu că nu are mandat să discute. Ce au avut în minte unii sau alții, treaba lor. Eu mi-am asumat un mandat în fața românilor. (…) Eu am simțit că nimic nu ne împiedica să refacem coaliția, decât condiția Florin Cîțu-premier. (…) Condiția lui Cîțu a fost să fie premier, indiferent de partidul cu care face guvernul, PSD sau USR. PNL s-a aruncat cu arme și bagaje în brațele PSD-ului”, a spus liderul USR.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă