1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeEconomieEconomie internăCum Guvernul a stabilit, prin majorarea TVA, ca apartamentele să se scumpească,...

Cum Guvernul a stabilit, prin majorarea TVA, ca apartamentele să se scumpească, chiriile par a crește și ele

Prețul pentru cumpărarea locuințelor noi ar putea fi mult mai mare de la începutul anului viitor. TVA pentru imobilele cu o valoare de peste 100.000 de euro poate crește la 9%. În aceste condiții, spun analiștii din imobiliare, oamenii vor fi tentați să se îndrepte către chirii. Însă și acestea sunt în continuă creștere.

Guvernul și-a angajat răspunderea pentru un proiect de lege care include o serie de măsuri fiscal – bugetare. Printre acestea este și modificarea cotei reduse de TVA în cazul locuințelor.

Dacă până acum aveam un TVA de 5% pentru imobilele noi cu o valoare de aproape de 120.000 de euro, de la începutul anului viitor este propusă o creștere la 9%.

Dacă această măsura va intra în vigoare, experții în imobiliare sunt de părere că oamenii nu își vor mai dori să cumpere locuințe, ci să le închirieze.

Cu începerea anului universitar, dar și din lăcomia proprietarilor, chiriile cresc și ele.

Astfel, acum, în București, pentru un apartament de 2 camere, prețurile de chirie sunt cuprinse între 400 și 600 de euro. 

Răzvan Zamfir
Răzvan Zamfir
Răzvan este în presă de două decenii, fiind jurnalist atât de presă scrisă cât și de online. Și-a început cariera scriind articolele la mașina de scris, fiind licențiat în filosofie. Și-a perfectat apoi cunoștințele în jurnalismul de business și financiar. Are în portofoliu nume mari de presă precum Bursa, Capital, Business Cover – pe care l-a coordonat, Economica sau Economedia. Este autor România Liberă din iulie 2023.
Cele mai citite
00:00:48

VIDEO. Momente emoționante! O mamă se revede cu fiica sa, după ce a fost luată prizonieră

O mamă care i-a blocat pe militanții Hamas pentru ca soțul și copilul ei să poată scăpa s-a reîntâlnit cu fiica ei de trei...
00:00:42

VIDEO. Incendiu într-un spital din Italia. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

Trei persoane au fost ucise în urma unui incendiu care a cuprins în timpul nopții un spital din orașul Tivoli, în apropiere de Roma,...

Când vor circula trenurile din România cu 160 km/h?

Viteza medie cu care un tren de călători circulă la ora actuală în România este de 44 km/h. Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean a...
Ultima oră
Pe aceeași temă