25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăPoliticăCreditul soției lui George Simion la Raiffeisen Bank a dispărut, după ce...

Creditul soției lui George Simion la Raiffeisen Bank a dispărut, după ce liderul AUR a propus boicotarea instituției

Declarația de avere cea mai recentă depusă de George Simion conține o anomalie financiară notabilă. După ce liderul AUR a îndemnat la boicotarea Raiffeisen Bank, creditul ipotecar al soției sale la aceeași bancă a dispărut din declarația de avere, deși aceasta mai avea 28 de ani de plătit rate. Este vorba despre un credit ipotecar contractat de soția lui George Simion la Raiffeisen Bank în 2022, cu scadența în 2050, potrivit defapt.ro.

Valoarea creditului era de 210.273 de lei, echivalentul a aproximativ 42.000 de euro. Creditul a fost menționat de George Simion în declarația de avere depusă în 2023, împreună cu un apartament de 44,66 mp în București, achiziționat cu ajutorul acestui credit. În declarația de avere depusă de Simion anul acesta, nici creditul, nici apartamentul nu mai apar. Apartamentul nu este menționat nici ca fiind înstrăinat în ultimele 12 luni.

Prin urmare, apartamentul nu a fost vândut.

Ipoteza cea mai probabilă este că apartamentul a fost dat în plată băncii, ceea ce explică dispariția creditului. Dacă aceasta este situația, banca i-a făcut o mare favoare soției lui George Simion, având în vedere că darea în plată este, de regulă, refuzată de bănci.

Liderul AUR a publicat, în decembrie 2022, o listă de alternative la firmele austriece care activează în România. Pe lista respectivă se afla și Raiffeisen Bank. Postarea lui Simion poartă data de 12 decembrie 2022. Ea vine după ce Austria, în Consiliul JAI, a blocat intrarea României în Spațiul Schengen.

CITEȘTE ȘI – George Simion a publicat lista de alternative la firmele austriece

Alternativa propusă de Simion era chir CEC BANK.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă