0.1 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusStare de alertă! Mii de amenzi și dosare penale pentru nerespectarea regulilor

Stare de alertă! Mii de amenzi și dosare penale pentru nerespectarea regulilor

Autoritățile au decis să nu carantineze Capitala și nici județul Ilfov, în schimb au intensificat acțiunile de control și sancțiunile. Astfel că, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 3.104 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 491.350 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost întocmite două dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Încălcările normelor de protecţie sanitară se pot sesiza la TELVERDE 0800.800.165, operaţionalizat de Ministerul de Interne, apelurile fiind preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificare, precizează GCS.

Cele mai citite

Cronologia nu înseamnă progres 

Astăzi, manierele, cultura, principiile morale au ajuns să formeze o recuzită la fel de ruginită și desuetă, precum armura cavalerului tristei figuri, în ochii celor care au căzut definitiv în gaura neagră a...
Ultima oră
Pe aceeași temă