24.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusOMS: Omicron va deveni variantă dominantă în Europa în câteva săptămâni

OMS: Omicron va deveni variantă dominantă în Europa în câteva săptămâni

Omicron va deveni varianta dominantă de coronavirus în Europa în câteva săptămâni, a transmis OMS. Hans Kluge a avertizat țările să se pregătească pentru o „creștere semnificativă” a cazurilor.

Omicron devine variantă dominantă în Europa

Șeful european al OMS a declarat miercuri că este nevoie de trei până la patru săptămâni pentru a determina severitatea COVID-19 pe care o provoacă noua mutație. El a declarat pentru Reuters, că Omicron, deja dominantă în Marea Britanie, Danemarca și Portugalia, va fi probabil principala tulpină de coronavirus din Europa „în câteva săptămâni”.

„Nu există nicio îndoială că Europa este din nou epicentrul pandemiei globale”, a spus Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, adăugând că infecțiile au crescut cu 40% față de acum un an, iar Omicron preia acum controlul.

Oficialul a precizat că este foarte îngrijorat, însă nu crede că există motiv de panică. Kluge a spus că populația are deja soluția și ”știm ce să facem”.

Marea Britanie a înregistrat pentru prima dată de la începutul pandemiei peste 100.000 de cazuri zilnice de infectare cu Covid-19. Numărul de cazuri a crescut cu aproximativ 60% față de săptămâna trecută. Experții în sănătate spun că infectările se vor înmulți și mai mult din cauza contagiozității variantei Omicron.

Cu toate acestea, premierul Boris Johnson a refuzat să impună restricții suplimentare pentru a limita răspândirea virusului.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 130. Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina

Cel puțin trei morți și zeci de clădiri distruse s-au înregistrat într-un oraș din Rusia, lângă frontiera cu Ucraina. Rusia sugerează că a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă