19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusOmicron bate recorduri în Marea Britanie

Omicron bate recorduri în Marea Britanie

Ieri, s-a înregistrat un număr record de noi cazuri OMICRON în Marea Britanie. Oficialitățile au raportat 78.610 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare număr dintr-o singură zi, de la începutul pandemiei, pe măsură ce varianta Omicron se răspândește în toată țara, informează New York Times.

Oficialii nu au anunțat alte restricții, deși premierul, Boris Johnson, a îndemnat englezii să fie judicioși în socializarea pe timpul sărbătorilor.

Chris Whitty, ofițerul medical șef al guvernului, a avertizat că alte recorduri vor fi doborâte în zilele următoare, cazurile cu varianta Omicron dublându-se aproape la fiecare două zile, în anumite părți ale țării. Serviciile de sănătate ale țării se confruntă cu un potop de pacienți din cauza creșterii numărului de cazuri, a mai spus el.

Citește și: Diana Șoșoacă a căzut în cursa cu șobolani globaliști

Cel mai mare număr dintr-o singură zi, de la începutul pandemiei

Premierul Boris Johnson a cerut britanicilor să-și reducă planurile de Crăciun, conform The Telegraph.

Compania Johnson și-a dublat campania de vaccinare. Guvernul speră să livreze dozele pentru rapeluri, tututor adulților, până la sfârșitul lunii. Acest obiectiv asumat ar necesita administrarea a peste un milion de inoculări pe zi. Aproximativ 650.000 de oameni au fost vaccinați ieri, un alt record, consemnează NYT.

Citiți România Liberă și pe GOOGLE NEWS

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...
Ultima oră
Pe aceeași temă