21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusÎnalt oficial spaniol, testat pozitiv la Covid-19

Înalt oficial spaniol, testat pozitiv la Covid-19

Preşedintele Parlamentului spaniol, Meritxell Batet, a fost testat luni pozitiv la COVID-19, în timp ce rata de contaminare din Spania continuă să crească, informează dpa.

Politicianul în vârstă de 48 de ani a intrat în carantină la domiciliul său din Madrid, a anunţat televiziunea RTVE, citând surse din cadrul Camerei Deputaţilor, conform agerpres.ro.

Potrivit acestor surse, Meritxell Batet nu va prezida nici măcar de acasă şedinţele parlamentare ce vor fi reluate marţi după mini-vacanţa de Crăciun.

În pofida ratei de vaccinare ridicate, de circa 80%, incidenţa pe şapte zile la 100.000 de locuitori este în prezent în Spania de 563, mult mai mare decât în Germania, de exemplu, unde această incidenţă este în prezent de 222.7.

Pe fondul creșterii ratei de incidență în Spania, Președintele Parlemntului spaniol a fost testat pozitiv la Covid-19

Rata de incidenţă pe şapte zile din Spania înregistrase cel mai scăzut nivel, de 18, la mijlocul lui octombrie.

În timpul unei vizite întreprinse luni în insula La Palma, premierul spaniol Pedro Sanchez a atenţionat că precauţia este în continuare necesară, dar că situaţia din spitale se menţine sub control.

„În următoarele zile vom vedea un număr foarte ridicat de contaminări, însă nu şi al spitalizărilor”, a explicat Sanchez, menţionând rata ridicată de vaccinare din Spania.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Procurorii cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon

Procurorii din Republica Moldova cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon. Fostul șef de stat este acum reținut, pe termen de 72 de ore....

Un viitor Parc de distracții la Parța, în județul Timiș

În județul Timiș se pune la cale construirea pe o suprafață imensă a unui Parc de distracții, asemănător Futuroscope sau Tivoli, pe 70 de...

AS Roma a câștigat primul trofeu european, Europa Conference League, în finala cu Feyenoord Rotterdam 1-0

AS Roma a cucerit primul său trofeu continental, Europa Conference League, după ce a învins-o pe Feyenoord Rotterdam cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă