-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCertificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă în Germania

Certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă în Germania

Guvernul din Germania a impus de miercuri noi măsuri împotriva coronaviruslui. Astfel, certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Locuitorii din Germania trebuie să prezinte certificatul verde la locul de muncă

Parlamentul federal a adoptat săptămâna trecută noul set de reguli care intră în vigoare miercuri. Persoanele navaccinate sau care nu au fost infectate cu coronavirus sunt nevoite să prezinte un test negativ Covid  efectuat cu cel mult 24 de ore înainte. Certificatul verde este necesar în Germania pentru a avea acces locul de muncă, pentru a călători cu trenul şi avionul, precum şi pentru accesul în metroul şi autobuzele urbane.

Autoritățile speră ca prin aceste reguli să limiteze răspândirea în masă a coronavirusului. Deși setul de reguli a fost adoptat, verificarea documentelor va fi dificilă în transporturile în comun, spun specialiștii.

De asemenea, Senatul din Berlin nu le mai permite nevaccinaților accesul în centrele comerciale, cu excepția cazurilor de strictă necesitate. În același timp, persoanele vaccinate trebuie să prezinte un test negativ Covid pentru activitățile recreative sau de divertisment unde să nu poarte mască.

Firma de transport public din Capitală a anunțat că va efectua controale cu ajutorul polițiștilor în mijloacele de transport în comun. Călătorii care nu dețin un astfel de document vor fi dați jos și amendați.

Berlinul nu renunță în acest an la tradiționalul târg de Crăciun, însă acces vor avea doar persoanele vaccinate sau recuperate. De asemenea, concertele și meciurile de fotbal vor fi permise.

Pe de altă parte, alte landuri federale germane, precum Turingia sau Baden-Württemberg, impun restricții mai dure. Circulația ar putea fi limitată în zilele ce urmează, iar  în Bavaria sunt închise barurile şi cluburile.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Coronavirus în România, bilanț provizoriu: Peste 14.000 de noi cazuri de COVID-19

Numărul cazurilor noi de Covid-19 din țara noastră se menține ridicat, potrivit bilanțului provizoriu. După trei zile în care au fost înregistrate peste 19.000...

AUSTRALIAN OPEN 2022. Simona Halep şi Sorana Cîrstea joacă, luni, în optimi

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, va evolua, luni, nu înainte de ora 04.00, cu Alize Cornet din Franţa,...
00:00:50

CEO-ul Pfizer susține vaccinarea anuală împotriva COVID-19, în locul dozelor de rapel

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a declarat sâmbătă că un vaccin anual împotriva COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de...
Ultima oră
Pe aceeași temă