29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalGermania ia în considerare un lockdown total

Germania ia în considerare un lockdown total

Autoritățile din Germania nu exclud un posibil lockdwon total, după ce situația epidemiologică s-a agravat considerabil. Ministrul sănătăţii Jens Spahn a precizat că măsurile se pot aplica și vaccinaților.

După ce Austria a anunțat vineri că intră în lockdown total, Germania ia în considerare aceeași măsură. Spahn și-a asumat că anunțul său îi va ăngrijora pe cetățeni, însă a precizat că un lockdown național ar fi posibil.

Germania nu exclude un lockdown total

„Ne aflăm acum în situaţia – chiar dacă ceea ce spun va produce un news alert – în care nu putem exclude nimic”, a afirmat Spahn, atunci când a fost întrebat dacă poate garanta excluderea persoanelor vaccinate în cazul introducerii carantinei.

Totodată, şeful Institutului Robert Koch (RKI, organismul german de control al maladiilor), Lothar Wieler le-a cerut cetățenilor să stea cât mai mult în casă. Ba mai mult, oficialul a susținut că restaurantele și cafenelele slab ventilate ar trebui închise.

Spitalele din Germania nu mai fac față numărului tot mai mare de infectați cu Covid-19. „Întreaga Germanie este o uriaşă explozie (de cazuri). Aceasta este o urgenţă naţională. Trebuie să frânăm de urgenţă”, a avertizat şeful RKI.

Printre măsurile de urgență impuse de autorități se află aşa-numita regulă „3G – geimpft, genesen oder getestet”, adică vaccinat, trecut prin boală şi vindecat sau testat recent. Certificatul verde este obligatoriu pentru a merge la serviciu și pentru călătoriile în transportul comun. De asemenea, s-a recomandat telemunca acolo unde este posibil.

Germania a raportat cel mai mare val de infecții cu Covid-19 într-o singură zi, în vreme ce cancelarul Angela Merkel a spus că situația „dramatică”, notează CNN. Institutul Robert Koch (RKI) a raportat 65.371 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Trump cere înarmarea populației, după masacrul din școală

Fostul preşedinte Donald Trump a cerut "înarmarea cetăţenilor" pentru a lupta împotriva "răului din societatea noastră", care, a spus el, se află în spatele...

Celebra Insulă a Paștelui din Chile se va redeschide în curând turiștilor

Pentru prima dată de când a început pandemia COVID-19, Insula Paștelui, din Chile, se va deschide turiștilor. 1 august este data la care destinația insulară va...

Rusia a trecut la jaf în stil mare. Un vapor plin a plecat din portul Mariupol

De la furturi de mărunțișuri, acum Rusia a trecut la furt cu navele din Ucraina, ceea ce cu siguranță criza alimentară și cea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă