20 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCoronavirusCare este planul lui Biden împotriva Covid-19

Care este planul lui Biden împotriva Covid-19

Joe Biden, preşedintele SUA, dorește, potrivit Casei Albe, să prezinte joi un plan „în şase părţi” împotriva COVID-19, într-un moment în care şcolile se redeschid într-o ţară confruntată cu recrudescenţa pandemiei, alimentată de varianta Delta, notează AFP.

„Preşedintele se va adresa joi americanilor în legătură cu proiectul său solid pentru a opri răspândirea variantei Delta şi a intensifica vaccinarea”, potrivit unui responsabil al administraţiei sale.

Joe Biden, care doreşte „să acţioneze toate pârghiile” la dispoziţia sa, vrea să prezinte o „strategie în şase părţi”, atât pentru sectorul public, cât şi pentru cel privat.

Începutul anului şcolar a readus îngrijorările, dar şi tensiunile în Statele Unite cu privire la pandemia de COVID-19, care este din nou în creştere de la începutul verii, în timp ce vaccinarea nu progresează suficient de repede după cum îşi doresc autorităţile sanitare.

Dacă un număr important de prerogative aparţin statelor federate, administraţia centrală dispune de câteva pârghii.

Casa Albă a impus deja vaccinarea militarilor şi a introdus un fel de certificat sanitar pentru angajaţii federali, care au de ales între a se vaccina ori a se supune testelor, precum şi diferite măsuri restrictive.

Washingtonul a cerut, de asemenea, vaccinarea personalului din căminele de bătrâni care primesc subvenţii federale.

Discursul lui Joe Biden este anunţat într-un context de relansare a pandemiei în Statele Unite de la începutul verii, din cauza variantei Delta, dar şi a tensiunilor din jurul măsurilor care trebuie luate pentru a limita răspândirea COVID-19.

În special problema şcolilor agită spiritele, cu părinţi, dar şi cu unii politicieni republicani care se opun vehement oricărei obligaţii de vaccinare sau purtare a măştii, cu precădere în statele din sud.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Conferința „Iorga, după Iorga”: Naționalistul moare aici, patriotul ajunge în străinătate

Recent, la Conferința „ Iorga, după Iorga”, de la Vălenii de Munte, s-a dezbătut prin prisma personalității lui Nicolae Iorga ce a fost mai...

Rusia, eterna eliberatoare cu bocancul pe grumaz

Au ajuns și țările ce s-au dorit mereu neutre să realizeze cât de periculoasă este Federația Rusă condusă de un fanatic. Se pare că și...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova va lua în considerare ofertele din partea Occidentului pentru a restabili legăturile şi va...
Ultima oră
Pe aceeași temă