10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalConfruntări sângeroase în Serbia între grupuri de migranți

Confruntări sângeroase în Serbia între grupuri de migranți

Mai multe confruntări sângeroase au avut loc în Serbia între câteva grupuri de migranți, foarte aproape de granița cu Ungaria, o persoană fiind ucisă și alte șase fiind rănite.

Un migrant a fost ucis şi alţi cel puţin şase, printre care o adolescentă, au fost răniţi sâmbătă în Serbia în apropiere de frontiera cu Ungaria, într-un schimb de focuri între grupuri de migranţi, a relatat radioteleviziunea publică sârbă RTS, preluată de AFP.

Adolescenta de 16 ani a suferit răni grave, care îi pun viaţa în pericol, în timpul acestui schimb de focuri care s-a produs într-o pădure din jurul oraşului Subotica, la circa 160 de km nord de Belgrad, unde persoanele rănite au fost spitalizate, conform TRS.

Poliţia a blocat accesul la pădurea unde s-a produs schimbul de focuri, la un kilometru de frontiera cu Ungaria, conform agerpres.ro.

Ministrul sârb de Interne, Aleksandar Vulin, s-a deplasat la faţa locului unde au avut loc acele confruntări din Serbia între migranți

Răniţii, cu vârste între 20 şi 30 de ani, nu aveau documente de identitate, a declarat presei primarul din Subotica, Stevan Bakic.

Nu se ştie deocamdată ce a declanşat acest schimb de focuri.

Conform unor media, schimbul de focuri s-a produs între migranţi afgani şi pakistanezi, cel mai probabil în legătură cu activităţile traficanţilor care facilitează trecerea ilegală a frontierei spre Ungaria, ţară membră a Uniunii Europene.

Serbia se află pe ruta balcanică folosită de migranţii proveniţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa şi care încearcă să ajungă în Europa de Vest.

Deşi acest traseu este mult mai puţin frecventat decât în timpul crizei migranţilor din 2015, zeci de mii de migranţi clandestini traversează regiunea în fiecare an.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă