21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiCondițiile de intrare în România s-au schimbat. Cât durează acum carantina

Condițiile de intrare în România s-au schimbat. Cât durează acum carantina

Condițiile de intrare în România s-au schimbat, după câteva zile dela ultimul anunț. Acum, persoanele vaccinate care vin din afara UE, dar nu prezintă un test PCR vor sta în carantină 10 zile, în loc de 14.

Potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență, persoanele care vin în țară din afara UE și nu prezintă un test negativ Covid vor sta în carantină 10 zile. Excepție de la regulă fac angajații din sistemul național de apărare, ordine publică şi securitate națională, care se întorc în România.

Condițiile de intrare în România s-au modificat

Noile reguli privind carantina pentru cetățenii din statele membre ale UE sau din state terțe vor rămâne în vigoare până pe 8 ianuarie 2022. De asemenea, acestea vor fi modificate în funcție de gradul de infectare din fiecare stat.

Pe de altă parte, CNSU a hotărât eliminarea posibilității de a ieșii din carantină în a 10 zi dacă efectuează test RT-PCR in a 8 zi. Măsurile adoptate vineri de CNSU urmează să fie aprobate de guvern. Potrivit șefului DSU, restricțiile vor intra în vigoare, cel mai probabil, de luni.

De asemenea, persoanele care vin din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, aflate în zonele verde și galben și sunt vaccinate sau vindecate nu vor intra în carantină.

Finlanda și Liban, pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de vineri noua listă a țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. În zona roșie au intrat Finlanda și Liban.

În zona galbenă au intrat:

  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Armenia, Dominica, Maldive și Singapore;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Polinezia Franceză.

În zona verde au intrat: Chile și Noua Caledonie.

Citiți România Liberă și pe GOOGLE NEWS


Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Acum îți poți face asigurarea RCA online rapid, în două minute, direct de pe telefonul mobil

Dacă ai avut ghinionul să fii asigurat RCA la City Insurance, trebuie să știi – sau să-ți amintești – că polița ta a expirat...

Noua conducere a PNL, aleasă la Poiana Brașov

Liberalii se reunesc astăzi, la Poiana Braşov, în Liga Aleşilor Locali, iar mâine în Consiliul Naţional al formaţiunii.Reuniunea Ligii Aleşilor Locali va avea loc...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 92: Kuleba spune că invadatorii vor accepta o încetare a focului doar când vor fi aproape de înfrângere

Rusia se concentrează acum asupra războiului şi va fi de acord cu o încetare a focului doar atunci când va fi la un pas...
Ultima oră
Pe aceeași temă