-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPeste 70 de români sunt blocați în Maroc! Doar două companii aeriene...

Peste 70 de români sunt blocați în Maroc! Doar două companii aeriene efectuează zboruri din regiune

Autoritățile din Maroc au închis granițele pentru două săptămâni pentru a se proteja de tulpina Omicron. Zeci de români sunt acum blocați în țară și cer ajutor, a anunțat Ambasada României.

UPDATE.

Ambasada din Rabat a anunțat că are sub observație 72 de turiști români ale căror zboruri au fost anulate. MAE informează că Ambasada României la Rabat a efectuat, în regim de urgență, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre țară.

Ambasada României la Rabat a transmis că a efectuat în regim de urgență demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre țară.

De asemenea, autoritățile marocane permit, cu titlu excepțional și în baza unei autorizări speciale, operarea, în continuare, a unor zboruri înspre și dinspre Maroc. MAE recomandă cetățenilor să verifice disponibilitatea zborurilor. Momentan, companiile aeriene care operează zboruri sunt AirFrance și Transavia.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Rabat: +212 537 72 14 93; +212 537 20 74 01, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Știre inițială

Maroc a decis să închidă granițele pentru o perioadă de două săptămâni. Restricțiile vor rămâne în vigoare până pe 13 decembrie 2021, ora 23:59. Zeci de români care vor să se întoarcă în țară sunt acum blocați în aeroporturile din Maroc, după ce zborurile au fost anulate.

Zeci de români sunt blocați în Maroc, după ce autoritățile au închis granițele

„Pentru a putea părăsi teritoriul marocan în această perioadă, invităm cetățenii români din Maroc, care aveau aranjamente de călătorie deja perfectate, să țina legătura direct cu companiile aeriene respective pentru a obține informații cu privire la zborurile speciale care vor opera pe durata suspendării zborurilor comerciale obișnuite.

Mai mulți români au cerut ajutorul pentru a se întoarce acasă, după ce Ambasada României în Regatul Maroc a postat mesajul pe Facebook. Zeci de familii aflate în vacanță sunt în situația în care zborurile spre România s-au anulat și nu mai au cu ce să se întoarcă.

Românii scriu pe grupul de Facebook „Izolați în Maroc” experiențele prin care trec. O familie a povestit că trebuia să se întoarcă din vacanță pe 5 decembrie, însă zborul a fost anulat. Cu toate că pot ajunge în orice aeroport din țară, nu găsesc curse momentan spre România.

„Am contactat compania aeriană. Deși pretind că operează câteva zboruri în continuare, le anulează pe măsură ce se apropie data zborului. Vă rog să ne ajutați să ajungem în țară pentru că am rămas fără opțiuni”, este unul dintre mesaje.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Unirea Principatelor Române. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că Unirea Principatelor de la 24 Ianuarie 1859 demonstrează cât de importantă este existenţa unui proiect care să coaguleze...

STB, aproape mâncată de faliment. Greva pune pe butuci compania

Cinci zile de grevă înseamnă zeci de milioane de lei pierderi pentru compania STB, care este la un pas de faliment. Cel puțin asta...

C.E. propune ajutoare de 1,2 mld. de euro pentru Ucraina

Comisia Europeană (CE) a anunţat luni că vrea să-şi consolideze susţinerea financiară a Ucrainei cu 1,2 miliarde de euro, cu scopul de a o...
Ultima oră
Pe aceeași temă