28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalComisarul european pentru Transporturi vine în Republica Moldova

Comisarul european pentru Transporturi vine în Republica Moldova

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, se află în Republica Moldova la data de 9 mai 2023.

Adina Vălean are programate întrevederi cu șefa statului, Maia Sandu, cu șeful guvernului, Dorin Recean, precum și cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija. Comisarul european și ministrul din Republica Moldova vor semna un acord pentru afilierea Republicii Moldova la Mecanismul pentru interconectarea Europei.

Apoi, în prezența comisarului european, oficiali din România și Republica Moldova vor semna acordurile pentru reabilitarea sau construirea a trei poduri peste râul Prut. Acestea vor fi între localitățile Sculeni – Sculeni, Leușeni – Albița și Cahul – Oancea.

La 9 mai, pe plan internațional se sărbătorește Ziua Europei. Din acest motiv, prezența comisarului UE la Chișinău, chiar în această zi, are și o semnificație politică pentru Republica Moldova. După cum se știe, Republica Moldova a obținut, în anul 2022, statutul de candidat oficial la integrarea în UE. Nu există însă un termen până la care Republica Moldova va deveni membru UE.

În aceeași zi, 9 mai 2023, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află la Kiev. Ucraina este și ea, ca și Republica Moldova, stat candidat la integrarea în UE.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă