1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeMediuCod galben de inundații pe râuri din mai multe județe. HARTA

Cod galben de inundații pe râuri din mai multe județe. HARTA

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de viituri, ce vizează râuri din zece judeţe, valabilă până miercuri seara.

Conform specialiștilor dr la INHGA, în intervalul 14 noiembrie, ora 14:00 – 15 noiembrie, ora 18:00, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lăpuş (judeţul Maramureş), Tur (judeţul Satu Mare), Someşul Mare (judeţul Bistriţa-Năsăud), Someşul Mic (judeţele: Bihor şi Cluj), Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor), Crişul Negru (judeţul Bihor), Crişul Alb (judeţele: Hunedoara şi Arad) şi Arieş (judeţul Alba).

Aceeaşi atenţionare Cod galben va fi valabilă pe parcursul zilei de miercuri, între orele 6:00 – 18:00, pe râurile din bazinele hidrografice Bega (judeţul Timiş) şi Timiş (judeţele: Caraş-Severin şi Timiş).

Map of an unnamed area

Conform prognozei, se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Bihor.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...
Ultima oră
Pe aceeași temă