18.5 C
Bucharest
Saturday, 27 May 2023
HomeSocialMeteoCod galben de inundații pe râuri din 15 județe din țară, valabil...

Cod galben de inundații pe râuri din 15 județe din țară, valabil până la miezul nopții

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe râuri din 15 judeţe, până la miezul nopţii.

Potrivit hidrologilor, în intervalul orar 13:00 – 00:00, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se vor semnala scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide în bazinele hidrografice: Crişul Alb, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Ialomiţa, Buzău, precum şi pe râurile din Dobrogea, unde sunt posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie.

Posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri ale debitelor şi nivelurilor sunt prognozate pe unele râuri din judeţele: Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Constanţa şi Tulcea.

INHGA menţionează că fenomene hidrologice importante se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare, vineri, între orele 16:00 – 22:00, în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Hunedoara. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
00:00:36

Un pasager care a deschis o ușă a avionului Asiana Airlines are o „problemă de sănătate mintală”

Poliția a reținut un pasager al unui zbor Asiana Airlines care a deschis o ușă a avionului cu câteva minute înainte ca acesta să...

Decizie radicală luată de autoritățile din China! S-au șters 1,4 milioane de postări de pe rețelele de socializare

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China a declarat că 1,4 milioane de postări din rețelele de socializare au fost șterse în urma...

Munca  în zilele noastre

Cărți exaltate de perspectiva globalizării și electronizării (vezi Peter F. Drucker, Post-Capitalist Society,Harper, New York, 1994) spuneau că în lume se trece la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă