11.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalCoca-Cola cumpără Finlandia Vodka

Coca-Cola cumpără Finlandia Vodka

Coca-Cola HBC AG a anunțat că intenționează să cumpere proprietarul mărcii de vodcă Finlandia, Brown-Forman Finland Oy, de la Brown-Forman Netherlands BV, pentru 220 de milioane de dolari (201,2 milioane de euro), scrie esmmagazine.com.

Finlandia, înființată în 1970, este o marcă de vodcă de top în Europa Centrală și de Est, a precizat Coca-Cola HBC într-un comunicat.

Îmbuteliatorul a precizat că achiziția se face prin intermediul unității sale deținute integral CC Beverages Holdings II BV și că finalizarea tranzacției este așteptată în a doua jumătate a anului 2023.

“După ce am fost asociați cu Finlandia timp de 17 ani pe mai multe piețe, suntem încântați de această oportunitate unică și relevantă la nivel regional, care va sprijini accelerarea activității noastre la fața locului pe mai multe piețe”, a declarat Zoran Bogdanovic, CEO al Coca-Cola HBC.

Bogdanovic a adăugat că portofoliile complementare atât ale Coca-Cola HBC, cât și ale Brown-Forman Finlanda creează o oportunitate de a dezvolta produse pentru o “gamă largă de ocazii de consum 24/7, în special pentru momentele de socializare”.

“Considerăm că aceasta este o investiție atractivă și o evoluție naturală a rolului nostru ca unul dintre partenerii de distribuție ai Finlandia, ceea ce atestă și mai mult forța parteneriatului nostru cu Brown-Forman, un parteneriat de mare anvergură și testat în timp. Apreciem încrederea acordată și așteptăm cu nerăbdare să creăm și mai multă valoare pentru partenerii și clienții noștri, captând noi oportunități cu portofoliul nostru de băuturi bine pus la punct,” a mai spus Bogdanovic.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Boom imobiliar în Buzău după desființarea ariei protejate a Pădurii Crâng

Județul Buzău a devenit subiectul unui scandal major în urma desființării pădurii și parcului Crâng, cea mai mare pădure parc din estul Europei,...

Continuă protestul taximetriștilor în Capitală

Protestul taximetriştilor membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi, în Piaţa Constituţiei, fiind aşteptată participarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă