10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăCoaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Coaliția, întâlnire pe tema organizării alegerilor

Liderii coaliţiei PSD – PNL urmează să se întâlnească, astăzi, pentru a decide în privinţa comasării alegerilor şi a calendarului electoral.

Tot astăzi este anunţată şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL pentru ora 16,00, la Parlament, şi după-amiază ar putea să aibă loc şi şedinţa Consiliului Politic Naţional al PSD.

Anterior, reprezentanţii PNL şi PSD au avut mai multe runde de discuţii pe această temă, fiind mai multe scenarii fără a fi luată o decizie.

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu a anunţat, ieri, că una dintre soluţii ar fi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

“Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă vom veni categoric cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem (…) Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică care va da stabilitatea României”, a declarat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă