20.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăEconomieEconomie internăCiolacu crede că, dacă statul român face investiții în șosele și căi...

Ciolacu crede că, dacă statul român face investiții în șosele și căi ferate, românii din străinătate se întorc acasă

Premierul Ciolacu este de părere că, dacă statul român face investiții în infrastructura de transport, mai precis în construirea de autostrăzi și de căi ferate, românii aflați la muncă în străinătate se vor întoarce acasă.

Șeful Guvernului României și-a exprimat acest punct de vedere într-un mesaj postat pe facebook, la data de 16 februarie 2024.

“Investim peste 20 de miliarde de euro până în 2030 în infrastructura de transport, 13 miliarde pe zona rutieră și 7 miliarde în cea feroviară. Azi se mai semnează un contract de lucrări la un lot de pe Autostrada Unirii A8 de 30 de kilometri. Astfel de investiții în infrastructură, dar și în educație și sănătate, îi pot determina pe românii plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă”, a scris premierul Ciolacu.

Șeful Executivului a transmis acest punct de vedere imediat după ce a efectuat o vizită la Roma. Pe parcursul vizitei, Marcel Ciolacu s-a întâlnit și cu reprezentanți ai comunității de români din Italia. Această comunitate numără oficial peste un milion de oameni. Cei mai mulți români din Occident trăiesc în Italia și în Spania.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Creatorul de modă Roberto Cavalli s-a stins din viață

Roberto Cavalli, celebrul creator de modă italian cunoscut pentru creațiile sale extravagante și inovatoare, a încetat din viață vineri, la vârsta de 83 de...

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – de la rectorul plagiator, la rectorul student

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au înregistrat o premieră mondială: un student a ajuns rector. După...

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...
Ultima oră
Pe aceeași temă