22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăPoliticăCiucă vrea ca România să dea în continuare sprijin consistent Ucrainei

Ciucă vrea ca România să dea în continuare sprijin consistent Ucrainei

În ultimii doi ani România a acordat sprijin consistent Ucrainei, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă, potrivit capital.ro.

Liberalul a punctat că reconstrucția Ucrainei nu trebuie să înceapă neapărat după terminarea războiului.

România a oferit Ucrainei un sprijin consistent și coerent în ultimii doi ani
Președintele Senatului și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat în cadrul unei conferințe internaționale la Sinaia că România a oferit Ucrainei un sprijin consistent și coerent în ultimii doi ani.

Ciucă a menționat că România a fost un vecin care a acordat sprijin pe toate direcțiile, nivelele și în toate formatele, manifestând intenția de a continua acest sprijin. El a evidențiat rolul României în formatele internaționale, transformând țara într-un hub și catalizator pentru sprijinirea populației și a guvernului ucrainean pentru a-și menține capacitatea de apărare a țării.

„Nu am avut niciun moment (…) în care să manifestăm în vreun fel intenţia de a nu continua să acordăm sprijin pe toate direcţiile, pe toate nivelurile şi în toate formatele”, a afirmat preşedintele Senatului, la conferinţa internaţională „Reconstrucţia Ucrainei şi rolul strategic al României”, organizată la Sinaia.

Nicolae Ciucă a menționat, de asemenea, sprijinul acordat Republicii Moldova, cu accent pe solidaritatea și empatia manifestate în perioada de necesitate. A subliniat că România a arătat că, prin resursele disponibile, poate să ofere sprijin și să se implice în susținerea celor care se confruntă cu provocări.

„Au fost întâlniri bilaterale la Bucureşti şi la Chişinău, au fost demersuri care s-au realizat (…) Am demonstrat că, prin tot ceea ce avem la dispoziţie, şi nu spun că este mult, avem acea empatie şi solidaritate prin care să putem să-i sprijinim pe toţi cei care sunt în nevoie”, a precizat Ciucă.

Nicolae Ciucă spune că reconstrucția Ucrainei nu trebuie să aștepte încheierea războiului
Președintele Senatului a abordat și tema reconstrucției Ucrainei, subliniind că acest proces nu ar trebui să aștepte încheierea războiului. A menționat că România continuă să sprijine Ucraina în procesul de reconstrucție și ascensiune, iar sprijinul nu se oprește la finalul conflictului.

De asemenea, Nicolae Ciucă a remarcat că solidaritatea și unitatea europeană sunt esențiale pentru a acorda sprijin și pentru a contribui la construirea unui viitor mai bun pentru Ucraina.

„Eu cred că prin tot ceea ce am făcut şi continuăm să facem, sprijinim Ucraina în acest proces de reconstrucţie şi de ascensiune către un obiectiv pe care, împreună cu Republica Moldova, l-au îndeplinit odată cu deschiderea negocierilor de aderare”, a mai spus Ciucă.

Oficiali din ţară şi străinătate, experţi independenţi, reprezentanţi ai mediului de afaceri, academic şi ai corpului diplomatic, participă, miercuri şi joi, la conferinţa internaţională „Reconstrucţia Ucrainei şi rolul strategic al României”, organizată de New Strategy Center la Sinaia.

Potrivit organizatorilor, conferinţa de la Sinaia abordează subiecte de maximă importanţă pentru procesul de reconstrucţie a Ucrainei, precum rolul Dunării, provocările pentru libertatea de navigaţie, securitatea energetică, potenţialul energiei verzi, securitatea alimentară, domeniul telecomunicaţiilor şi cel cyber, infrastructura critică, domeniul sănătăţii, provocările pentru sectorul privat în procesul de reconstrucţie, conectivitatea dintre România, Republica Moldova şi Ucraina sau rolul SUA în regiunea Mării Negre.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Demontarea infrastructurii online critice pentru a perturba comunicațiile și propaganda teroristă

Autoritățile judiciare și de aplicare a legii din Europa și Statele Unite au desfășurat o operațiune de mare amploare pentru a demonta infrastructura online...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...
Ultima oră
Pe aceeași temă