1.8 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomePoliticăCiolacu: Social-democrații europeni, rezoluție pentru susținerea aderării imediate a României la Schengen....

Ciolacu: Social-democrații europeni, rezoluție pentru susținerea aderării imediate a României la Schengen. VIDEO

Preşedintele PSD, prim-ministrul Marcel Ciolacu, a anunţat seara că liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat sprijinul pentru aderarea imediată a României la Spaţiul Schengen.

“Familia social-democraţilor europeni a fost cea mai fermă şi puternică susţinătoare a României la nivel european. Mi-aş fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda şi cel de dreapta din Austria au blocat aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen. Nu este prea târziu să îşi schimbe opinia şi voi face tot ce îmi va sta în putinţă pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulaţie”, a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu se află la Malaga, în Spania, pentru a participa la Congresul Socialiştilor Europeni.

“Mai multă Europă presupune, de asemenea, protejarea şi consolidarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene: Acordul Schengen. De aceea, solicităm ca România şi Bulgaria să fie admise imediat în Spaţiul Schengen, deoarece ambele ţări îndeplinesc toate criteriile” – se precizează în textul rezoluţiei adoptate la reuniunea PES.

Astăzi, în marja reuniunii de la Malaga, conform programului oficial, premierul Marcel Ciolacu va avea o întrevedere cu Olaf Scholz, cancelarul federal al Germaniei. 

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă