10.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomePoliticăCiolacu: “România și Republica Moldova vor fi din nou împreună!”

Ciolacu: “România și Republica Moldova vor fi din nou împreună!”

Marcel Ciolacu a afirmat că „România şi Republica Moldova vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat, duminică, mesajul puternic pro-european transmis de „fraţii noştri din Republica Moldova”.

„Partidul Social Democrat salută mesajul puternic pro-european transmis de fraţii noştri din Republica Moldova şi îşi afirmă susţinerea pentru toate punctele menţionate în Rezoluţia Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piaţa Marii Adunări Naţionale de la Chişinău”, a transmis preşedintele PSD, citat de Agerpres.

Marcel Ciolacu arată că „România şi Republica Moldova vor fi din nou împreună, în Uniunea Europeană, într-o comunitate fără frontiere, în care vom putea să construim mai departe legături ce nu vor mai putea fi niciodată puse sub semnul întrebării de forţele anti-democratice de la Est”.

“Calea europeană necesită eforturi, reformele ce trebuie realizate implică decizii, dar la finalul drumului vom fi mai aproape într-o Uniune care oferă garanţia păcii şi a unei şanse reale la dezvoltare. România va fi acolo pentru a susţine Republica Moldova în tot acest proces şi în realizarea obiectivelor menţionate în rezoluţia adoptată astăzi, şi nu numai. În ultimele săptămâni m-am întâlnit şi discutat cu numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor de la Chişinău şi i-am asigurat că aşa cum am susţinut realizarea reuniunii celor două Parlamente voi continua să mă implic pentru ca sprijinul României să fie tot mai consistent pentru că ţara noastră reprezintă poarta de intrare pentru Republica Moldova în Uniunea Europeană”, a mai spus Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Starea de sănătate a Papei Francisc se „ îmbunătățește”

Starea de sănătate a Papei Francisc, care suferă de o bronşită ce l-a obligat să îşi anuleze deplasarea la Dubai pentru COP28, se "îmbunătăţeşte",...

Discursul lui Iohannis la Dubai. VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România consideră energia nucleară drept o sursă stabilă de energie şi că ţara noastră îşi propune să devină...

Messi nu se oprește! Argentinianul, gata să participe și la CM 2026

Lionel Messi și-a exprimat dorința de a participa la Cupa Mondială de fotbal din 2026 și a subliniat că acesta ar fi un obiectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă