40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSănătateCentrul de Transfuzie Sanguină Buzău are echipament de ultimă generație

Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău are echipament de ultimă generație

Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău deține bănci de sânge moderne pentru a putea conserva şi stoca în siguranță lichide biologice la temperaturi de la minus 30 până la 6 grade Celsius, plus un generator, în cazul unor întreruperi de energie electrică.

În cadrul centrului, sunt amenajate camere speciale pentru păstrarea rezervelor de sânge şi plasmă. Aceste camere au încorporate aparate de aer condiționat care asigură o temperatură constantă astfel încât congelatoarele şi frigiderele să nu se supraîncălzească pe timp de caniculă. În această perioadă a temperaturilor extreme, şi consumul de energie electrică a crescut.

Centrul de transfuzii dispune de echipamente cu temperatură controlată, cu alarme, înregistrarea permanentă a valorilor termice. Astfel, rezervele de sânge sunt păstrate în condiții specifice, între 2 şi 6 grade Celsius şi plasma la temperaturi de -30 de grade Celsius. 

Sângele este un lichid biologic destul de perisabil şi pentru a putea fi transfuzat unui pacient în condiţii de siguranţă este foarte importantă conservarea şi stocarea, prin urmare nu se face rabat la nimic.

Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii, potrivit AGERPRES

O problemă pe care conducerea o aduce în față este numărul scăzut de donatori. De aceea, Centrul de Transfuzii organizează campanii şi colecte mobile. Instituția a spus că numărul zilnic este de 30-40 de donatori. Făcând colecte mobile la perioade de trei luni, stocurile de sânge ajung pentru spitalele din zonă, și chiar cele din București.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă