4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomePoliticăCei mai mediatizați miniștri români: Rafila, Bode și Boloș

Cei mai mediatizați miniștri români: Rafila, Bode și Boloș

Cei mai mediatizați miniștri români sunt ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cel de Interne, Lucian Bode, și cel al Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Această situație este prezentată în cel mai recent studiu prezentat de mediaTRUST România. Studiul se referă la situația din ianuarie 2023.

“Alexandru RAFILA a fost cel mai vizibil ministru în luna ianuarie 2023, citat în 9,483 materiale, urmat de Lucian Nicolae BODE, menționat în 8,264 materiale în luna ianuarie și de Ioan Marcel BOLOŞ, pe poziția 3, menționat în 5,432 materiale. Pe următoarele poziții se situează, în ordinea numărului de materiale din media în cursul lunii ianuarie 2023, Virgil-Daniel POPESCU citat în peste 5,000 articole jurnalistice, urmat de Bogdan Lucian AURESCU și de Ligia DECA pe poziția 6, cu 4,754 respectiv 3,931. Sorin Mihai GRINDEANU și Petre DAEA, cu 3,860 respectiv 3,057, ocupă locurile 7 respectiv 8 în clasamentul mediatizării pentru luna ianuarie”, menționează studiul citat.

Pe ansamblu, cei mai mediatizați miniștri sunt cei din PNL.

Studiul nu face însă referire la caracterul pozitiv sau negativ al știrilor despre miniștri. De exemplu, în cazul lui Bode sunt foarte multe referiri la acuzațiile de plagiat sau la eșecul intrării României în Spațiul Schengen. De altfel, luni, 6 februarie, deputații vor discuta și o moțiune simplă împotriva ministrului Bode.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată “lerul” – Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

Ce este și cum arată "lerul" - Puțină lume știe ce reprezintă și la ce era utilizat în trecut

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă