9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăDeputații discută moțiunea contra lui Bode: "România merită mai mult decât hoţi...

Deputații discută moțiunea contra lui Bode: “România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”

Camera Deputaților discută luni, 6 februarie 2023, moțiunea contra lui Bode, care poartă titlul “România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”.

Deputații de la USR și Forța Dreptei au inițiat împotriva ministrului Afacerilor Interne o moțiune simplă. Dezbaterile sunt programate luni iar votul în plen asupra moțiunii se va desfășura miercuri. Dezbaterile de luni pe tema moțiunii încep în Parlament la ora 16.

Ministrul Bode este acuzat că “nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară”. Aluzia se face la acuzația că ministrul de Interne ar fi plagiat în teza de doctorat.

Deputații care au inițiat moțiunea consideră că în responsabilitatea ministrului de Interne figurează și “eşecul umilitor suferit de România în încercarea de a adera la Schengen”. De asemenea, USR și Forța Dreptei îl acuză pe ministrul Bode de “licitaţiile trucate pentru achiziţia de maşini de clienţii de partid şi de stat ai arcului guvernamental”.

Lucian Bode face parte din PNL. PSD a anunțat deja că, în calitate de partener la guvernare, nu va vota moțiunea împotriva lui Bode.

Moțiunea contra lui Bode cere Guvernului să ia măsuri “pentru repararea demnității instituțiilor”

USR și Forța Dreptei consideră că situația ministrului Bode afectează imaginea Poliției Române. “Guvernul României e obligat să ia măsuri pentru repararea demnităţii instituţiilor sale democratice”, consideră autorii moțiunii.

O altă moțiune contra ministrului Afacerilor Interne fusese dezbătută în octombrie 2022. La acel moment se analiza contractul pentru cumpărarea de autospeciale BMW, destinate Poliției Române.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă