1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeInternaționalCasa Albă: Joe Biden și Xi Jinping se vor întâlni din nou...

Casa Albă: Joe Biden și Xi Jinping se vor întâlni din nou în curând

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său chinez, Xi Jinping, au convenit săptămâna trecută să se întâlnească din nou, dar nu au precizat o dată, a anunţat luni Casa Albă, relatează Reuters, conform agerpres.ro.

Cei doi lideri s-au întâlnit la periferia oraşului San Francisco şi au convenit să restabilească comunicaţiile la nivel militar.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, a spus că ei au căzut de acord în privinţa unei noi întâlniri, dar nu au stabilit o dată.

Liderii a două puteri mondiale, Joe Biden și Xi Jinping, se întâlnesc în SUA

Președintele Chinei comuniste, Xi Jinping, se află în Statele Unite, unde se va întâlni cu liderul de la Casa Albă, Joe Biden.
Aceasta este prima vizită în SUA, de după anul 2017, a șefului de stat chinez, deci este prima asemenea vizită după ce s-a declanșat războiul în Ucraina și după ce a izbucnit războiul dintre Israel și gruparea teroristă Hamas. În anul 2017, Xi Jinping se întâlnise cu președintele anterior al SUA, Donald Trump.

Presa de stat din China anunță că Xi Jinping a coborât din avion, la data de 14 noiembrie 2023, pe aeroportul din San Francisco, unde a fost întâmpinat de guvernatorul statului California, Gavin Newsom, precum și de secretarul Trezoreriei, Janet Yellen. Din fotografiile prezentate, reiese că liderul comunist a călătorit din China în SUA cu o aeronavă a companiei Air China.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Odobescu și vicepremierul pentru integrare europeană al Ucrainei, despre minoritatea română din statul vecin

Protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este importantă pentru un stat ucrainean incluziv, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă