2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeInternaționalCasa Albă confirmă afirmațiile Israelului: Hamas folosea spitalul din Gaza pentru operațiuni...

Casa Albă confirmă afirmațiile Israelului: Hamas folosea spitalul din Gaza pentru operațiuni militare

Casa Albă spune că are propriile informaţii care susţin afirmaţiile Israelului potrivit cărora Hamas folosea spitalul al-Shifa din oraşul Gaza pentru a desfășura operațiuni militare.

„ Avem informaţii care confirmă faptul că Hamas foloseşte acel spital pentru un nod de comandă şi control”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate naţională, John Kirby, potrivit The Guardian, preluat de epicnews.ro.

El a adăugat că este posibil să fie depozitate arme acolo. „Aceasta este o crimă de război”, a spus Kirby.

Potrivit acestuia, aceste acţiuni ale Hamas nu diminuează responsabilitatea Israelului de a proteja civilii în cursul operaţiunilor sale militare.

Biden: Spitalele din orașul Gaza „trebuie protejate”

Tancurile israeliene au avansat luni (13 noiembrie) spre porțile principalului spital din orașul Gaza, o țintă principală în bătălia Israelului împotriva Hamas, în timp ce președintele american Joe Biden a spus că spitalele trebuie protejate și speră într-o acțiune israeliană mai puțin intruzivă, potrivit Reuters.

Separat, aripa armată a grupării militante palestiniene a declarat că este gata să elibereze până la 70 de femei și copii reținuți în Gaza în schimbul unui armistițiu de cinci zile în războiul declanșat de atacul Hamas, din 7 octombrie, în sudul Israelului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza, Ashraf Al-Qidra, care se afla în spitalul Al Shifa, a declarat că 32 de pacienți au murit în ultimele trei zile, inclusiv trei nou-născuți, ca urmare a asediului spitalului din nordul Gazei și a lipsei de putere electrică.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă