1.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
AcasăPoliticăCare sunt zonele din București unde Stelian Bujduveanu anunță că vor fi...

Care sunt zonele din București unde Stelian Bujduveanu anunță că vor fi 159 de noi locuri de parcare

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţă crearea, pe parcursul ultimei săptămâni, a 159 de noi locuri de parcare în zona centrală a oraşului.

Într-o postare pe Facebook, viceprimarul menţionează că noile locuri de parcare sunt disponibile în următoarele zone:

  • Str. Pictor Arthur Verona – tronson Dionisie Lupu-Pitar Moş (35 locuri parcare);
  • Str. Jean Louis Calderon (107 locuri parcare);
  • Clopotarii Vechi (27 locuri de parcare).

„Noile locuri de parcare fac parte dintr-un lot de aproximativ 3.000 de locaţii, care urmează să fie amenajate în perioada imediat următoare. Prin programul de investiţii vom digitaliza serviciul, vom proteja traficul pietonal şi interzicem parcările pe trotuare. Facem ordine în această activitate, creştem capacitatea de parcare în zona centrală şi aducem venituri suplimentare pentru oraş”, a menţionat el, potrivit agerpres.ro.

Bujduveanu spune că 159 de noi locuri de parcare vor fi create imediat, iar în doi ani se va tripla numărul de locuri din parcajele publice

Pe 12 mai, în cadrul unei conferinţe de presă, Stelian Bujduveanu anunţa că în următorii doi ani ar urma să fie triplat numărul de locuri din parcajele publice, obiectivul fiind obţinerea unui venit zilnic de aproximativ un milion de lei.

„Astăzi, noi exploatăm undeva la maxim 11.957 de locuri de parcare, care sunt împărţite pe trei zone. Este regretabil şi ruşinos cum au fost exploatate aceste parcări în ultimii ani, pentru că veniturile din aceste parcări se ridică la maxim 60.000 de lei pe zi. Dacă faceţi un calcul simplu, veţi vedea că gradul lor de încasare este la sub 20%. Ne-am propus să triplăm acest număr de parcări în următorii doi ani. Astăzi, în timp ce vorbim, la Comisia Tehnică de Circulaţie se avizează 1.385 de noi locuri de parcare. În fiecare zi, începând de săptămâna trecută, se avizează noi locuri de parcare. Ne propunem ca până la finele anului viitor să fie peste 32.000 de locuri publice de parcare, cu un randament, prin digitalizare şi prin modernizarea lor şi prin ‘enforcement’ al organelor”, preciza viceprimarul.

El menţiona că noile locuri de parcare vor fi amenajate pe străzile care nu sunt trasate în prezent, conform legislaţiei în vigoare. Alte 3.000 de locuri vor pe terenuri lăsate pârloagă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un pom de Crăciun al „invincibilității” urmează să fie instalat la Kiev

Un pom de Crăciun al „invincibilității” va fi instalat în capitala ucraineană Kiev. Bradul va avea o înălțime de 12 metri și va fi...

Macron onorează sacrificiul veteranilor americani din cel de-al doilea război mondial la Washington

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a acordat miercuri (30 noiembrie) medaliile „Legion d'Honneur” veteranilor americani din cel de-al Doilea Război Mondial la Ambasada Franței de...

Un pom de Crăciun al „invincibilității” urmează să fie instalat la Kiev

Un pom de Crăciun al „invincibilității” va fi instalat în capitala ucraineană Kiev. Bradul va avea o înălțime de 12 metri și va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă