11.1 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Campanie de vaccinare. Orban crede că el ar fi adus rezultate mai bune ca premier

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că în campania de vaccinare ar fi trebuit să existe mai multă energie şi implicare „din partea tuturor actorilor guvernamentali” şi că el ar fi gestionat situaţia cu mai multă atenţie şi „preocupare”.

„În campania de vaccinare ar fi trebuit mai multă energie şi mai multă implicare din partea tuturor actorilor guvernamentali, nu trebuia lăsat Comitetul Naţional pentru Vaccinare, domnul preşedinte Gheorghiţă şi echipa care lucrează acolo, fără multe instrumente în susţinerea campaniilor de vaccinare. Fără implicarea prefecţilor, direcţiilor de sănătate publică, a medicilor de familie, a primarilor, chiar şi a preoţilor şi a altor actori care au influenţă în comunitate era foarte greu să se atingă ţintele care au fost stabilite de premier”, a declarat Orban, la TVR.

El a precizat că deşi campania de vaccinare nu este un eşec, nu şi-a atins obiectivele.

„Nu e un eşec, dar nu ne-am atins obiectivele şi cu cât sunt mai puţine persoane vaccinate, cu atât riscul de îmbolnăvire e mai mare şi cu atât mai mare e riscul de dezvoltare a unor forme severe”, a explicat liderul PNL.

Acesta susţine că dacă ar fi fost prim-ministru în continuare, ar fi coordonat mai bine această campanie.

„Cu siguranţă, da. Mai bine, cu mai multă atenţie, cu mai multă preocupare, cu o urmărire atentă, cu target-uri stabilite pentru prefecţi, cu motivări care să fie oferite inclusiv către primari”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat cum ar fi gestionat campania de vaccinare dacă ar fi fost premier, conform agerpres.ro.

Ultima oră
Pe aceeași temă