12 C
București
marți, 4 octombrie 2022
AcasăPoliticăCampanie de vaccinare. Orban crede că el ar fi adus rezultate mai...

Campanie de vaccinare. Orban crede că el ar fi adus rezultate mai bune ca premier

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că în campania de vaccinare ar fi trebuit să existe mai multă energie şi implicare „din partea tuturor actorilor guvernamentali” şi că el ar fi gestionat situaţia cu mai multă atenţie şi „preocupare”.

„În campania de vaccinare ar fi trebuit mai multă energie şi mai multă implicare din partea tuturor actorilor guvernamentali, nu trebuia lăsat Comitetul Naţional pentru Vaccinare, domnul preşedinte Gheorghiţă şi echipa care lucrează acolo, fără multe instrumente în susţinerea campaniilor de vaccinare. Fără implicarea prefecţilor, direcţiilor de sănătate publică, a medicilor de familie, a primarilor, chiar şi a preoţilor şi a altor actori care au influenţă în comunitate era foarte greu să se atingă ţintele care au fost stabilite de premier”, a declarat Orban, la TVR.

El a precizat că deşi campania de vaccinare nu este un eşec, nu şi-a atins obiectivele.

„Nu e un eşec, dar nu ne-am atins obiectivele şi cu cât sunt mai puţine persoane vaccinate, cu atât riscul de îmbolnăvire e mai mare şi cu atât mai mare e riscul de dezvoltare a unor forme severe”, a explicat liderul PNL.

Acesta susţine că dacă ar fi fost prim-ministru în continuare, ar fi coordonat mai bine această campanie.

„Cu siguranţă, da. Mai bine, cu mai multă atenţie, cu mai multă preocupare, cu o urmărire atentă, cu target-uri stabilite pentru prefecţi, cu motivări care să fie oferite inclusiv către primari”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat cum ar fi gestionat campania de vaccinare dacă ar fi fost premier, conform agerpres.ro.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Haos în facturi. Cum am ajuns la 13 formule de calcul, iar românii plătesc triplu

De 12 luni se discută despre măsuri sociale, de compensare și plafonare, au fost date legi, ordonanțe, au fost refăcute și parcă haosul este...

Svante Pääbo a primit Nobelul pentru Medicină

Geneticianul suedez Svante Pääbo a primit premiul Nobel pentru Medicină pe 2022 pentru "descoperirile sale privind genomurile hominizilor dispăruți și evoluția rasei umane". Comitetul Nobel...

Patru persoane sunt audiate la DIICOT pentru transmitere de date legat de rezervele minerale din România către Serbia

Patru persoane au fost duse la audieri de procurorii DIICOT pentru că ar fi transmis date nedestinate publicității privind rezervele minerale din România către...
Ultima oră
Pe aceeași temă