16 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăȘtirile zileiBugetul Ministerului de Finanțe a primit raport favorabil în comisiile de buget-finanţe

Bugetul Ministerului de Finanțe a primit raport favorabil în comisiile de buget-finanţe

Deputaţii şi senatorii din cele două comisii de specialitate au avizat proiectele cu 25 voturi “pentru”, 15 “împotrivă” şi o abţinere.

Propunerea de buget pentru Ministerul Finanţelor pe anul 2021 este de 5,424 miliarde de lei credite bugetare, în scădere cu 2,53% faţă de anul precedent. De asemenea, valoarea creditelor de angajament se ridică la 5,714 miliarde lei, mai mare cu 2,71% comparativ cu anul 2020.

Pentru cheltuieli de personal sunt alocate 3,086 miliarde lei, iar pentru bunuri şi servicii 333,664 milioane lei.

La acţiuni generale sunt prevăzute credite bugetare de 35,557 miliarde lei şi credite de angajament de 36,76 miliarde lei.

Potrivit reprezentaţilor Ministerului Finanţelor, aici sunt cuprinse în principal sume pentru plata dobânzii aferente datoriei publice, 16 miliarde le, plata contribuţiei României la bugetul Uniunii Europene, 14 miliarde lei, rambursări credite externe, 1,6 miliarde lei, fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, 59 milioane lei.

Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat totodată, cu 25 voturi “pentru”, 15 “împotrivă” şi o abţinere, anexele la proiectul Legii bugetului de stat pe 2021, inclusiv anexa 3, cu bugetele ordonatorilor principali de credite, în integralitate ei.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

MAE transmite că mai mulți cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza

Miercuri, Ministerul Afacerilor Externe a raportat că nouă cetățeni români și membrii familiilor acestora au fost evacuați cu succes din Fâșia Gaza și au...

Estonia acuză Rusia că-i perturbă zboorurile prin interferența cu semnalele GPS

Finair a anunțat că a suspendat zborurile timp de o lună, potrivit radioromania.ro. Estonia acuză Rusia că prin interferența cu semnale GPS încalcă reglementările naționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă