11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBoris Johnson spune „ cu mâna pe inimă: nu am mințit”

Boris Johnson spune „ cu mâna pe inimă: nu am mințit”

Boris Johnson a spus „ cu mâna pe inimă” că „nu am mințit” parlamentul cu privire la petrecerile care încalcă regulile de izolare din cauza COVID-19, deoarece fostul premier britanic s-a luptat pentru cariera sa politică la o audiere cu parlamentarii miercuri (22 martie), potrivit Reuters.

Comisia pentru privilegii a Parlamentului investighează dacă Johnson, care a fost dat afară din Downing Street în septembrie, a indus în eroare intenționat sau imprudent Camera Comunelor într-o serie de declarații despre petreceri.

Boris Johnson spune că „nu am mințit”, dar dacă se va dovedi contrariul riscă să-și piardă mandatul de parlamentar

Dacă comitetul constată că Johnson a indus în mod deliberat în eroare parlamentarii, atunci el ar putea fi suspendat. Orice suspendare mai mare de 10 zile ar putea determina alegeri pentru a-l înlătura din scaunul său de parlamentar.

Fostul lider, care a considerat o ofertă îndrăzneață pentru un al doilea mandat ca prim-ministru anul trecut, a lansat o apărare îndelungată la audiere, spunând că declarațiile pe care le-a făcut în parlament au fost făcute cu bună-credință.

Premierul britanic Boris Johnson neagă că a mințit „intenționat” cu privire la petrecerile din pandemie

Fostul premier britanic Boris Johnson a recunoscut că a indus în eroare parlamentul cu privire la petrecerile guvernamentale care au încălcat restricțiile COVID, deși a insistat că nu a mințit niciodată „intenționat”, notează Euronews.com.

Johnson va fi interogat miercuri de către legislatori în legătură cu „partygate”, un scandal legat de petrecerile de pe Downing Street în timpul lockdown-urilor din 2020 și 2021.

Dacă se va constata că i-a indus în eroare în mod deliberat pe legislatori, Johnson ar putea fi suspendat sau chiar să-și piardă locul în Parlament în calitate de deputat pentru Uxbridge și South Ruislip.

Orice pedeapsă ar trebui să fie aprobată de Camera Comunelor.

În dovezile scrise depuse în parlament, Johnson a declarat că afirmațiile sale „au fost făcute cu bună credință și pe baza a ceea ce știam și credeam sincer la momentul respectiv. Nu am indus în eroare Camera în mod intenționat sau nechibzuit”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...

Profitul în fața siguranței vieții umane

De dragul profitului, dezvoltatorii imobiliari ignoră legile și expun clienții pericolelor mortale. În ciuda avertismentelor, instituțiile rămân pasive, iar specialiștii avertizează asupra unui...

Formația lui Horațiu Moldovan, eliminată din Cupa Spaniei! Athletic Bilbao va juca finala

Athletic Bilbao s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins-o cu 3-0 pe Atletico Madrid, în returul de pe „San Mames”. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă