0.8 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPremierul Franței Jean Castex a fost depistat cu Covid-19

Premierul Franței Jean Castex a fost depistat cu Covid-19

Premierul Franței a fost testat pozitiv cu Covid-19, potrivit anunțului de la Palatul Matignon. În următoarele zile, agenda oficialului „va fi ajustată în zilele următoare astfel încât acesta să îşi poată continua activităţile fiind în izolare”.

Jean Castex a aflat că una dintre fiicele sale a fost depistată pozitiv cu Covid-19. Premierul s-a întors din Belgia unde s-a întâlnit cu omologul său, Alexander De Croo. După ce s-a testat și el, a fost depistat cu coronavirus, notează Reuters.

Premierul Franței este testat pozitiv cu Covid-19

„A efectuat imediat un test PCR, care s-a dovedit a fi pozitiv”, a explicat Palatul Matignon.

Premierul Franței este vaccinat anti-Covid-19 din luna martie. Castex s-a imunizat în direct, la televizor, cu serul produs de AstraZeneca pentru a încuraja populația să se vaccineze. Oficialul va sta izolat timp de 10 zile și își va desfășura activitatea de acasă.

Franța a intrat în stare de alertă sanitară zilele trecute din cauza numărului tot mai mare de cazuri de Covid. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a anunțat că în ciuda restricțiilor, Parisul nu pregătește un lockdown.

În Franţa, 74,8% din populaţie este vaccinată cu schema completă. Ministerul a precizat că nu poate estima cât de grav va fi următorul val de infectări. Potrivit specialiștilor în sănătate, se așteaptă ca până în ianuarie să fie cel puțin câte 1.000 de spitalizări pe zi.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Avem bani europeni, planuri scrise și afaceri care mor

Ce ne lipsește ca să fim și noi în rând cu lumea bună, mai ales că urmează să cheltuim bani europeni prin PNRR? Deși...

Avertizare de viscol la munte. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de viscol, ce vizează zonele montane din 21 de judeţe, până sâmbătă dimineaţa.Potrivit...

Simptomele de COVID, actualizate în lista INSP. Clasificarea cazurilor

Simptomele pentru COVID sunt prezentate într-o listă actualizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Astfel, INSP a actualizat din nou, pentru a treia oară...
Ultima oră
Pe aceeași temă