0.1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022
AcasăSocialEvenimentBenone Sinulescu a murit - VIDEO

Benone Sinulescu a murit – VIDEO

Benone Sinulescu a murit la vârsta de 84 de ani. Artisul de muzică populară era internat în spital din cauza unei pneumonii, de aproape o săptămână, iar starea sa de sănătate se agravase.

”Am rămas singură. Era bine, ne bucuram. Nu a vrut să fie dus la spital de teama Covid-19”, a anunțat soția lui Benone Sinulescu pe o rețea de socializare decesul soțului ei.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937 la, Siriu, județul Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

NATO nu doar respinge pretențiile Rusiei dar îi cere să-și retragă militarii din Ucraina și Republica Moldova

NATO nu doar respinge pretențiile Rusiei dar îi cere să-și retragă militarii din țările unde i-a trimis ilegal. Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, cere...

Virgil Popescu, ministrul Energiei, are COVID și s-a izolat la domiciliu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, că are rezultat pozitiv pentru COVID-19. Popescu are o formă ușoară de boală și s-a izolat la...

Amenințare cu bombă la Curtea de Apel București

O persoană a sunat în această dimineaţa la numărul de urgenţă 112 şi a ameninţat că la Curtea de Apel din Bucureşti se află...
Ultima oră
Pe aceeași temă