13.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Avocatul Poporului cere detalii despre campania de vaccinare împotriva Covid

Instituția Avocatul Poporului a anunțat că extinde sesizarea din oficiu pe care o analiza încă de acum două luni și solicită, în acest moment, informații suplimentare despre campania de vaccinare anti – Covid care se derulează în România.

Solicitarea de informații este adresată ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, directorului STS, Ionel Sorin Bălan, şi preşedintelui Comitetului naţional de coordonare privind vaccinarea împotriva COVID, colonelul dr. Valeriu Gheorghiţă.

„În luna noiembrie 2020, Instituţia Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu campania care va fi demarată în vederea vaccinării populaţiei împotriva COVID-19. Ca urmare a necesităţii formulării unor solicitări suplimentare de informaţii către autorităţile implicate în campania de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, astfel cum acestea sunt menţionate în Anexa la HG nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, instituţia noastră a dispus extinderea sesizării din oficiu”, precizează comunicatul postat pe internet de instituția Avocatul Poporului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă