10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSănătateAvertisment de la OMS: epidemiile vor deveni tot mai frecvente

Avertisment de la OMS: epidemiile vor deveni tot mai frecvente

OMS emite un avertisment prin care spune că epidemiile vor deveni tot mai frecvente.

Epidemiile precum variola maimuţei vor fi tot mai frecvente în viitorul apropiat, avertizează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Focarele de boli endemice, cum ar fi variola maimuţei şi febra lassa, devin din ce în ce mai persistente şi mai frecvente, a avertizat miercuri directorul pentru situaţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan.

OMS spune că schimbările climatice vor face epidemiile să fie tot mai frecvente din cauza schimbării comportamentului de căutare a hranei

Pe măsură ce schimbările climatice contribuie la schimbarea rapidă a condiţiilor meteorologice, animalele şi oamenii îşi schimbă comportamentul de căutare a hranei.

Ca urmare, bolile care circulă de obicei la animale ajung din ce în ce mai des la oameni, a explicat Ryan, conform antena3.ro.

„Din nefericire, această capacitate de a amplifica boala şi de a o transmite mai departe în cadrul comunităţilor noastre este în creştere – astfel încât atât factorii de apariţie a bolilor, cât şi cei de amplificare a bolilor au crescut”, a precizat Mike Ryan.

Pandemia la români: autopsii interzise și scheme de tratament fără baze științifice!

Lipsa de transparență a autorităților face ca, după două luni de stare de urgență și peste 1100 de morți puși în sarcina coronavirusului, românii să nu poată afla care au fost combinațiile de medicamente ”câștigătoare” în ceea ce privește salvarea vieților și care dintre schemele de tratament au fost aplicate fiecăruia dintre cei decedați. Fără ca Ministerul Sănătății să declare ce tratament a fost mai eficientă și care dintre matricele de intervenție a generat decese, autoritățile au impus, de vineri, printr-un nou normativ, un medicament rusesc, Arbidol,  neverificat și neautorizat în UE.

Ordinul Ministrului Sănătății nr. 860/2020 se prezintă ca sprijin pentru deciziile comisiilor de politică ale medicamentului din cadrul unităților sanitare privind utilizarea „off-label” a unor medicamente potențial active, conform art. 27 din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență, trecând atât peste faptul că România a dat de 10 zile emergența pe starea de alertă, cât și peste obligația de aproba regimul de utilizare dincolo de prospect doar pentru produsele testate și aprobate, nu și pentru cele aflate în stadiul unor nesigure teste clinice.

Semnatarul ordinului la care facem referire este secretarul de stat Horațiu Moldovan, același oficial care, în data de 13 martie, semna un alt normativ controversat, celebrul Ordin 436 prin care, în cazul de deces al pacienților infectați cu SARS- CoV2, se interziceu autopsiile, invocându-se riscurile de infectare a personalului medical și stabilindu-se, din condei, că orice pacient infectat cu SARS-CoV2  va fi declarat decedat ca urmare a Covid.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă