36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSocialMeteoAvertisment ANM: Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe din țară

Avertisment ANM: Cod portocaliu de caniculă în mai multe județe din țară

Codul galben de caniculă a fost extins pentru aproape întreaga țară, anunță marți ANM, iar pentru mai multe județe a fost emis un cod portocaliu de avertizare. Sunt așteptate temperaturi extreme, care vor atinge 40 de grade la umbră.

Valul de căldură a cuprins toată țara, anunță meteorologii. Chiar și la malul mării, mercurul va urca peste 32 de grade Celsius la umbră. ANM a lansat un avertisment pentru toată țara, codul galben de caniculă fiind în vigoare marți, iar pentru miercuri, codul portocaliu va afecta mai multe județe din vestul și sudul țării, inclusiv Bucureștiul.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în București, valul de căldură va persista cu intensitate maximă.

Meteorologii preconizează temperaturi de 37-39 de grade, disconfortul termic va atinge cote alarmante, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea tropicală nu va aduce răgaz, minimele termice rămânând peste 20 de grade.

Atenție la prognozele îngrijorătoare:

40 de grade la Caracal, 39 de grade la București, Slatina, Giurgiu și Alexandria, 38 de grade la Galați, Craiova și Brăila.

Valul de caniculă este abia la început și se va întinde pe durata a două săptămâni.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă