37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialMeteoANM: Urmează un vârf de caniculă. Sunt așteptate cele mai mari temperaturi...

ANM: Urmează un vârf de caniculă. Sunt așteptate cele mai mari temperaturi din această vară

În următoarele zile, România se va confrunta cu o perioadă extrem de călduroasă, caniculară, atunci când vom avea parte și de cele mai mari temperaturi din această vară, conform meteorologului Mihai Timu, notează Digi24.

 În săptămâna ce urmează vremea va fi una extrem de caldă. Vor fi înregistrate temperaturi ridicate în regiunile vestice, sudice și sud-estice, cu maxime prognozate între 38 și 39 de grade Celsius.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar nopțile vor fi caracterizate de o căldură sufocantă.

Prognoza indică că vârful caniculei va fi atins în weekendul viitor, când se anticipă temperaturi record în întreaga țară. În special în vest și sud există posibilitatea depășirii pragului de 40 de grade Celsius, cele mai înalte valori înregistrate în această vară.

Sâmbătă, duminică și luni vor marca punctul culminant al acestei perioade de căldură extremă, cu temperaturi estimate la umbră.

„În marile ore, temperaturile resimțite vor putea crește cu încă 5-10 grade Celsius”, a adăugat meteorologul Mihai Timu, subliniind intensitatea fără precedent a valului de căldură.

Aceste condiții vor pune presiune suplimentară asupra populației, astfel că sunt recomandate precauții sporite pentru a preveni efectele adverse ale temperaturilor extreme.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă