24.6 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiAvarie la un reactor de la centrala nucleară Cernavodă

Avarie la un reactor de la centrala nucleară Cernavodă

O avarie s-a produs joi dimineață la unul dintre cele două reactoare ale centralei nucleare Cernavodă. Este vorba despre Unitatea 2 care s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, a transmis Nuclearelectrica.

Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță. Toate sistemele unității au funcționat și au răspuns conform proiectului în astfel de situații. 

Potrivit Nuclearelectrica, lucrările de remediere la reactorul de la Cernavodă nu vor avea impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

Deocamdată, nu se cunosc motivele care au dus la deconectarea reactorului, însă specialiștii CNE Cernavoda au deschis o anchetă și investighează cauza.

A cedat un reactor la Cernavodă. Ce spune Nuclearelectrica

Nuclearelectrica a precizat într-un comunicat de presă că avaria s-a produs ca urmare a declanșării întrerupătoarelor de livrare a energiei. 

Iată comunicatul Nuclearelectrica

SN Nuclearelectrica SA anunța că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanșării intrerupatoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Național. Specialistii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la declanșarea întrerupătoarelor de livrare a energiei, fapt care a determinat deconectarea automată a Unității 2 de la SEN.

Deconectarea automată a reactorului de la Cernavodă s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și raspunzand conform proiectului în astfel de situații.

Deconectarea automată a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presa la momentul reconectarii Unitatii 2 la SEN.”

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pectoralii liderilor G7 și moartea cailor verzi

Liderii țărilor din G7, prezenți ieri la castelul Garmisch-Partenkirchen din Bavaria, și-au bătut joc de imaginea de macho a președintelui rus Vladimir Putin.  . „Să...

Parlamentul votează ridicarea imunității lui Adrian Chesnoiu la cererea DNA

Camera Deputaţilor dezbate şi votează, astăzi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. Ieri, Comisia juridică a...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 205: Consiliul de Securitate al ONU se reunește, după ultimele bombardamente ale Kremlinului

UPDATE, ora 09:14: Bilanţul morţilor în urma atacului cu rachetă al forţelor ruse asupra unui centru comercial din Kremenciuk a crescut la 16 morţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă