16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Avarie la un reactor de la centrala nucleară Cernavodă

O avarie s-a produs joi dimineață la unul dintre cele două reactoare ale centralei nucleare Cernavodă. Este vorba despre Unitatea 2 care s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, a transmis Nuclearelectrica.

Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță. Toate sistemele unității au funcționat și au răspuns conform proiectului în astfel de situații. 

Potrivit Nuclearelectrica, lucrările de remediere la reactorul de la Cernavodă nu vor avea impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

Deocamdată, nu se cunosc motivele care au dus la deconectarea reactorului, însă specialiștii CNE Cernavoda au deschis o anchetă și investighează cauza.

A cedat un reactor la Cernavodă. Ce spune Nuclearelectrica

Nuclearelectrica a precizat într-un comunicat de presă că avaria s-a produs ca urmare a declanșării întrerupătoarelor de livrare a energiei. 

Iată comunicatul Nuclearelectrica

SN Nuclearelectrica SA anunța că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 14 octombrie 2021 ca urmare a declanșării intrerupatoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Național. Specialistii CNE Cernavodă investighează cauza care a condus la declanșarea întrerupătoarelor de livrare a energiei, fapt care a determinat deconectarea automată a Unității 2 de la SEN.

Deconectarea automată a reactorului de la Cernavodă s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și raspunzand conform proiectului în astfel de situații.

Deconectarea automată a Unității 2 precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător.

SN Nuclearelectrica SA va reveni cu un comunicat de presa la momentul reconectarii Unitatii 2 la SEN.”

Ultima oră
Pe aceeași temă