26.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăInternaționalAutoritățile spaniole au capturat în Oceanul Atlantic un velier cu 400 kilograme...

Autoritățile spaniole au capturat în Oceanul Atlantic un velier cu 400 kilograme de cocaină

Autoritățile spaniole, cu sprijinul altor ţări europene, au interceptat în Oceanul Atlantic un velier care transporta 400 de kilograme de cocaină, pe cunoscuta rută atlantică de trafic al drogurilor dinspre America spre Europa, relatează joi agenţia EFE.

Respectiva ambarcaţiune, ce avea pavilion polonez, a fost iniţial localizată în zona Caraibelor şi a fost ulterior interceptată la circa 500 de mile marine de insulele portugheze Azore şi în final direcţionată către portul spaniol Cadiz, iar cei doi membri ai echipajului au fost arestaţi, potrivit agerpres.ro.

Investigaţia a fost iniţiată la începutul anului, după ce poliţia spaniolă a fost alertată că ”persoane de origine bulgară” folosesc Spania, ţară membră a spaţiului de liberă circulaţie Schengen, ca punct logistic pentru realizarea unei mari operaţiuni de trafic cu cocaină.

Autoritățile spaniole au găsit și capturat 400 kilograme de cocaină pe un velier ce trecea prin Oceanul Atlantic către Europa

Cercetările întreprinse de atunci au confirmat suspiciunile că traficanţii urmau să folosească pentru o asemenea operaţiune un velier localizat în Caraibe, o ambarcaţiune cu o lungime de 15,85 metri şi care a fost adaptată condiţiilor pentru traversarea oceanului.

Ambarcaţiuni de tip velier sunt utilizate de traficanţi pentru transportul drogurilor dinspre America de Sud, drogurile fiind transferate în mijlocul oceanului pe alte nave care ajung în Europa.

Poliția Națională Spaniolă a arestat 24 de persoane pentru introducerea ilegală de imigranți, droguri și bunuri furate

Ofițerii de la Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional), sprijiniți de Europol, au arestat un grup infracțional de 24 de persoane pentru introducerea ilegală de imigranți, droguri și bunuri furate.

Potrivit anchetei, rețeaua criminală făcea contrabandă cu migranți din Algeria în Spania, dar și fugari din Europa în Orientul Mijlociu. Aceștia au fost transportați în bărci înapoi în Algeria. De asemenea, rețeaua criminală a fost implicată în alte activități infracționale.

Membrii organizației s-au implicat în trafic de droguri, contrabandă cu tutun și trafic de documente. În prima zi de acțiune, anchetatorii au găsit un depozit care era folosit de suspecți. În cadrul acestuia au fost gasite articole furate care erau pregătite pentru a fi introduse ilegal în Algeria.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă